Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un dom de căldură extremă vine peste România: temperaturile vor depăși 40 de grade

www.severe-wheater.eu
dom de caldura

Un val de căltură extremă se va abate asupra României și a țărilor din Europa de Est. Acest ”dom de căldură”, cum îl numesc meteorologii, va aduce o creștere a temperaturilor și cu 15 grade mai mare decât normalul perioadei.

Astfel, în România vom avea temperaturi de peste 40 de grade, în special în zona de sud a țării. Căldura extremă va afecta toate țările din Estul Europei și din zona Mediteranei, iar Grecia ar putea fi cea mai afectată, asta pentru că aici au izbucnit deja incendii de vegetație, care vor fi amplificate de temperaturile extreme.

Tiparul de vreme din Europa din această săptămână este un exemplu de manual de cum mișcarea orizontală a aerului aduce un val de căldură intens. Un dom de căldură se formează în părțile de sud-est ale Europei cu o perioadă extinsă de căldură extremă, informează Digi24.

Domul de căldură este termenul meteorologic pentru fenomenul în care o masă de aer cald rămâne suspendată deasupra unei regiuni acționând ca o oală sub presiune. Acum câteva săptămâni, un fenomen similar s-a produs în zona nord-vestului Canadei și Statelor Unite.

Pe parcursul următoarelor zile, temperaturile vor crește cu rapiditate și vor atinge maximul. Părți ale Europei centrale și peninsulei balcanice vor trece prin temperaturi cu 10-15 grade mai ridicate decât normalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.