Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un economist celebru anunță o criză economică majoră: 'Numărul deceselor va ajunge la un nivel inacceptabil de mare'

economictimes.com
economie

Stephen Roach, fostul preşedinte al Morgan Stanley Asia, crede că există o probabilitate de 50% ca economia Statelor Unite să se confrunte cu o recesiune dublă din cauza pandemiei de coronavirus, notează Business Insider, informează Mediafax.

Roach îşi bazează predicţia pe o serie de elemente istorice, subliniind faptul că 8 din ultimele 11 cicluri de recuperare ale business-urilor au înregistrat o scădere dublă.

De altfel, economistul Universităţii Yale crede că dolarul american se va prăbuşi în iunie 2021, scăzând cu 35% faţă de marile monede de schimb în următorii doi ani.

„Rata netă a economiilor la nivel naţional, care însumează economiile tuturor indivizilor, business-urilor şi sectorului guvernamental, a înregistrat un declin record în al doilea trimestru, intrând în teritorii negative pentru prima dată de la criza financiară din 2009”, spune Roach.

„Pe măsură ce ne îndreptăm către sezonul gripal, rata de infecţie va începe să crească din nou, numărul deceselor va ajunge la un nivel inacceptabil de mare, riscul unei a doua scăderi economice reprezintă un lucru pe care nu îl putem ignora.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.