Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un elev a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi de un coleg, într-un atac armat la un liceu din Rusia

observator.tv
atac armat 2

Un elev a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi de un coleg care apoi s-a sinucis, într-un liceu tehnic din Blagoveşcensk, mic oraş din Extremul Orient rus, lângă frontiera cu China, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP citată de Agerpres.

"În jurul orelor locale 11:00 (02:00 GMT), un elev de 19 ani a ucis un coleg de clasă şi a rănit alţi trei, cu o armă de foc înregistrată, într-o clădire a liceului pentru construcţii şi inginerie urbană din Amur", a anunţat într-un comunicat comitetul de anchetă al regiunii omonime.

Starea de sănătate a celor trei răniţi, de 17, 19 şi 20 de ani, nu a fost precizată de comitetul de anchetă, care adaugă că "suspectul şi-a tras un glonţ în cap" şi a decedat.

Potrivit poliţiei locale, citată de agenţii de presă ruse, un conflict între elevi ar putea fi la originea acestui atac. Imagini video publicate pe internet arată liceul tehnic în chestiune, situat aproape de centrul acestui oraş cu 225.000 de locuitori, în jurul căruia sunt parcate numeroase maşini ale poliţiei.

Comitetul a informat că a declanşat o anchetă şi desfăşoară în prezent interogatorii ale personalului şi elevilor din liceu pentru a elucida cauzele atacului.

Atacurile armate în şcolile şi locurile publice sunt rare în Rusia, unde controlul asupra armelor de foc este strict.

Cu toate acestea, în octombrie 2018, un elev a ucis 19 persoane, iar apoi s-a sinucis într-un liceu din Kerci, oraş din peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova, într-un atac care a şocat Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.