Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un elev de clasa a XI-a - ministru pentru o zi la Apărare

gabriel les

Un elev de clasa a XI-a din Târgu Lăpuş a fost miercuri ministru pentru o zi la Apărare. Cu o zi înainte de 1 Iunie, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, l-a primit pe Florin-Mihai Ţura, elev în clasa a XI-a la Liceul teoretic "Petru Rareş" din Târgu Lăpuş, desemnat câştigător al proiectului "Ministru pentru o zi" la MApN.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, Gabriel Leş l-a felicitat pe Florin-Mihai Ţura pentru calitatea răspunsurilor furnizate în chestionarul concursului şi care l-au calificat pentru funcţia de "ministru pentru o zi" la Apărare, exprimându-şi speranţa că această zi va reprezenta un reper important în alegerea carierei profesionale.

Programul "ministrului" Ţura a inclus o vizită la Academia Tehnică Militară, unde rectorul instituţiei i-a prezentat oferta educaţională pentru anul universitar viitor. Florin-Mihai Ţura s-a întâlnit şi a schimbat impresii cu o parte dintre profesorii Academiei Tehnice şi studenţii din anul I şi a vizitat Aula Magna, sălile senatului, biblioteca, Capela Militară, baza sportivă, laboratorul de armament automat, laboratoarele 'Cyber Defence' şi 'Sisteme integrate de comunicaţii', precizează sursa citată.

Un alt obiectiv aflat pe "agendă" a fost Muzeul Militar Naţional "Ferdinand I", unde directorul instituţiei i-a prezentat elevului secţiile de istorie militară străveche, veche, medievală, modernă şi contemporană. "Parcul de artilerie şi tehnică l-a surprins pe Florin-Mihai Ţura prin varietatea şi multitudinea exponatelor, majoritatea fiind piese unicat. De asemenea, în cadrul colecţiilor speciale ale muzeului, elevul a vizionat expoziţiile dedicate aviaţiei şi aeronauticii româneşti, armamentul alb şi de foc şi evoluţia uniformelor militare româneşti", se arată în comunicat. Proiectul "Ministru pentru o zi" doreşte să încurajeze cultura participativă a tinerilor, să promoveze valorile şi principiile democratice şi să aducă administraţia publică mai aproape de cetăţeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.