Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un elev din Timiș a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău la evaluarea naţională

echipaj ambulanta

Un elev căruia i s-a făcut rău în timpul probei de matematică de miercuri a examenului de evaluare naţională, în centrul de la Maşloc, a fost transportat la Spitalul de Copii din Timişoara, a anunţat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Aura Danielescu.

"Un elev căruia i s-a făcut rău în timpul probei a fost transportat la Spitalul de Copii, unde rămâne internat pentru investigaţii. Acesta provine din centrul organizat la Şcoala Gimnazială Maşloc. Din relatările preşedintelui comisiei de la Maşloc, am reţinut că în timpul probei, elevul a aplecat capul pe masă şi la insistenţele asistenţilor, acesta nu a reacţionat. A fost chemat preşedintele, s-a încercat de mai multe ori comunicarea cu minorul şi pentru că acesta nu a dat niciun semn că i-ar auzi şi că reacţionează, s-a urmat imediat procedura de urgenţă şi a fost solicitat prin 112 Serviciul de Ambulanţă. Precizăm că punctul de ambulanţă este în localitate şi imediat a fost anunţată familia. Nu s-a solicitat subiect de rezervă, luându-se în considerare ceea ce a scris elevul până la acel moment. A fost opţiunea părinţilor/reprezentanţilor legali ai minorului", a declarat Aura Danielescu, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, un elev din centrul de examen organizat la Şcoala Gimnazială nr. 30 Timişoara a fost surprins de asistenţi cu un telefon asupra lui în sala de examen. "Nu a fost folosit telefonul şi nu există dovezi în acest sens, dar a intrat cu telefonul în sala de examen. S-a urmat procedura din metodologie, iar elevul a fost eliminat de la proba de astăzi", a precizat IŞJ.

Potrivit IŞJ Timiş, la proba de miercuri a evaluării naţionale au fost înscrişi 5.232 de absolvenţi de clasa a VIII-a, 213 au absentat şi unul a fost eliminat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.