Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asemănarea izbitoare dintre Ponta și Putin/ VIDEO

putin

Premierul Victor Ponta a cerut institutiilor statului sa verifice marile lanturi de supermarketuri, acuzate ca au inceput sa majoreze preturile inainte de reducerea TVA, demersul amintind de măsurile lui Vladimir Putin, care stabilea el singur, prin vizite surpriză în magazine, prețurile de la raft.

În anul 2010, într-un efort de a-și apropia electoratul, Vladimir Putin, pe atunci primul ministru al Rusiei, lua un set de măsuri care să sprijine atât consumatorii, cât și producătorii ruși, potrivit adevarulfinanciar.ro. Astfel, Putin reducea cota TVA pentru unele produse alimentare și modifica regulile de comerț în favoarea procătorilor locali. Mai mult, pentru a fi sigur că măsurile vor aduce atât ieftinirile promise rușilor de rând, cât și avantajele așteptate de producători, Putin urma să se asigure personal că marile lanțuri de magazine sunt receptive.

Mai precis, însoțit de un întreg alai de consilieri, miniștri și reprezentanți ai presei, Putin pornea într-un turneu de vizite neoficiale (și surprinzătoare) prin magazinele marilor retaileri.

Acolo, cu propriile liste în fața ochilor, primul ministru rus (care avea să câștige la scurt timp un nou mandat de președinte) compara efectele așteptate de guvernul de la Kremlin cu rezultatele din magazine. Dacă existau derapaje, Putin le corecta personal, trecând prețurile “corecte” în locul celor “incorecte”.

Discuțiile actuale vin după ce la începutul lui aprilie, premierul Victor Ponta a anunţa că de la 1 iunie va scădea cota de TVA la 9% pentru „absolut toate alimentele, fără excepţie“ şi le cerea comercianţilor să reducă proporţional preţurile.

Citeste si: Ministrul Agriculturii, într-un magazin din Capitală ca să verifice preturile înaintea reducerii TVA

De asemenea, premierul ruga ANAF să verifice dacă, de la 1 iunie, scăderea TVA se va regăsi şi în preţuri. „Când TVA de 9% intră în vigoare la 1 iunie, trebuie să se ducă aproape toată reducerea în preţ, vă rog să verificaţi, să nu se reflecte doar în profiturile unor comercianţi“, a spus Ponta.

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.