Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eurodeputat Renew Europe solicită schimbarea strategiei în dosarul Schengen: 'Trebuie să abordăm partea bulgară'

Pinterest
romania schengen

Autoritățile de la București ar trebui să să construiască o strategie de negociere împreună cu Bulgaria în dosarul Schengen, spune la RFI eurodeputatul Dragoș Tudorache.

„Trebuie să abordăm partea bulgară. Trebuie să vedem împreună și să construim o strategie de negociere împreună cu partea bulgară, să vedem cum anume putem face, care sunt rezervele pe partea cealaltă, austriacă, olandeză, care au dus la discuția unui decalaj între România și Bulgaria, să vedem cum putem compensa acest lucru, ce ar putea partea bulgară să accepte în ceea ce privește poate la nivel tehnic un eventual decalaj de calendar. Deci toate aceste lucruri trebuie discutate. De data aceasta, eu aș începe cu o discuție cu vecinii bulgari, după care știind foarte bine care sunt limitele de negociere ale bulgarilor, împreună eventual cu aceștia, abordată Olanda și apoi abordată Austria (...). Toate aceste discuții trebuie făcute înainte de a reîncepe o discuție la nivelul Consiliului”, spune Dragos Tudorache.

Eurodeputatul Renew Europe crede că „de data aceasta, trebuie făcute temele altfel decât au fost făcute data trecută”.

„De aceea, trebuie discutate în această ordine și în această secvență, întâi văzut cu partea bulgară ce sunt bulgarii dispuși să accepte în ceea ce privește un eventual hai să nu-i spunem decalaj, dar poate un calendar tehnic diferit. Se știe că o rezervă mare pe care atât Olanda, cât și Austria o au față de Bulgaria este frontiera între Turcia și Bulgaria, o frontieră vulnerabilă în ochii mai ales ai Austriei, care este preocupată de chestiunea migrației și a fluxurilor care vin dinspre acea parte a Europei, pe acea rută care începe acolo practic și atunci, trebuie văzut ce anume e nevoie de făcut pe partea bulgară, pentru a întări controlul acelei frontiere, ce anume se poate adopta ca și măsură compensatorie care să mulțumească așteptările olandezilor și austriecilor și poate pentru acea frontieră terestră se poate gândi un calendar tehnic diferențiat, față de frontierele aeroportuare, de exemplu sau față de celelalte frontiere. Deci sunt elemente de detaliu tehnic care trebuie discutate întâi cu partea bulgară, pentru a vedea ce sunt dispuși ei să accepte și apoi, înarmați cu aceste cunoștințe (...), mers fie separat, fie împreună cu bulgarii, mers și început discuțiile cu partea olandeză și austriacă, pentru a vedea dacă un astfel de calendar tehnic, așa cum l-am pregătit cu partea bulgară poate fi acceptabil sau ce elemente de nuanță se pot adăuga, pentru a satisface așteptările celorlalte guverne”, încheie Tudorache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.