Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar a MÂNGÂIAT sânii unei eurodeputate din partidul său: Justiția l-a CONDAMNAT în cele din urmă

Un europarlamentar suedez de extremă-dreapta a fost condamnat în apel pentru agresiune sexuală asupra unei deputate din partidul său, Democraţii Suedezi (SD), a anunţat luni justiţia suedeză, potrivit AFP. Achitat anul trecut în primă instanţă, Peter Lundgren (foto stânga), în vârstă de 58 de ani, a fost în cele din urmă condamnat la 60 de zile-amendă, după ce parchetul "a prezentat mai multe probe" în faţa Curţii de Apel din Göta, în sudul Suediei, arată Agerpres.

Pe baza anchetei, instanţa a concluzionat că "nu există niciun dubiu rezonabil" în legătură cu faptul că "eurodeputatul a atins sânii reclamantei şi că acest lucru s-a făcut împotriva voinţei ei", a precizat justiţia într-un comunicat.

Membru al Parlamentului European din 2014, Peter Lundgren a fost acuzat că în martie 2018 a adus atingere "integrităţii sexuale" a victimei, "băgându-şi mâinile pe sub puloverul şi pe sub sutienul ei şi atingându-i sânii", conform actului de acuzare.

El risca până la doi ani de închisoare.

Cazul a izbucnit în mai 2019, când Kristina Winberg (foto dreapta), pe atunci eurodeputată SD, i-a alertat pe liderii partidului de actele comise de Peter Lundgren asupra unei alte parlamentare.

Conform presei suedeze, acest lucru i-a adus eliminarea de pe lista partidului pentru alegerile europene următoare.

Formaţiunea Democraţii Suedezi şi-a justificat decizia prin "comportamentul său condamnabil şi nesăbuit atât faţă de colegi, cât şi faţă de personalul" partidului.

În 2014, Peter Lundgren a devenit unul dintre primii doi reprezentanţi aleşi din partea Democraţilor Suedezi în Parlamentul European. El a fost reales la scrutinul din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.