Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar PSD s-a dus la toți europarlamentarii care au votat împotriva aderării României la Schengen

Negrescu PES

Europarlamentarul Victor Negrescu afirmă, miercuri, într-un comunicat oficial, că a contactat, imediat după votul din Parlamentul European pe rezoluţia privind aderarea României la Schengen, fiecare eurodeputat pro-european care s-a abţinut sau a votat împotriva rezoluţiei. Acesta şi-a motivat demersul în plenul legislativului european solicitând tuturor eurodeputaţilor români să fie la fel de implicaţi pentru ca, pe data de 8 decembrie, votul în cadrul Consiliului UE să fie unul favorabil ţării noastre.

“Am aprobat în Parlamentul European rezoluţia privind aderarea României la spaţiul Schengen, demers pe care l-am iniţiat cu sprijinul colegilor din legislativul european şi al grupului social-democrat. Votul favorabil a 547 de europarlamentari din cei 639 prezenţi demonstrează sprijinul real de care beneficiază România. Din păcate, au existat şi voci împotriva ţării noastre, mai ales din partea grupurilor extremiste, dar şi din partea unor eurodeputaţi din partidele pro-europene PPE, Renew sau Verzi. 49 de voturi împotrivă şi 43 de abţineri. Singurul grup politic care a votat în unanimitate pentru aderarea României la spaţiul Schengen este grupul social-democrat”, afirmă Victor Negrescu.

El precizează că a contactat deja fiecare eurodeputat pro-european care a exprimat reticenţe, ”pentru a le explica de ce România merită în spaţiul Schengen, ca să înţeleagă motivaţia din spatele deciziei lor şi să îi convingă să îşi schimbe inclusiv votul dat în plenul legislativul european”.

”Vom lupta până la capăt pentru acordarea unui vot pozitiv pentru România, în Consiliu, pe 8 decembrie. Invit eurodeputaţii din toate partidele politice să procedeze similar şi să insiste pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen”, a explicat demersul său eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

Vicepreşedintele PSD şi al Partidului Socialiştilor Europeni, Victor Negrescu, a iniţiat la începutul anului acesta, împreună cu Partidul Social Democrat şi PES activists România, campania #RomâniiMerităÎnSchengen în cadrul căreia au fost contactaţi oficialii europeni care pot influenţa decizia privind aderarea României în spaţiul Schengen, au fost strânse şi trimise la sediul Consiliului UE zeci de mii de mesaje de susţinere din partea românilor, a fost iniţiată o rezoluţie de susţinere din partea familiei politice a social-democraţilor europeni şi a fost adresată o solicitare oficială, semnată de zeci de eurodeputaţi, preluată de Grupul social democrat din Parlamentul European, care a generat ulterior dezbaterea şi rezoluţia aprobată ieri de legislativul european.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.