Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar român acuză - Propunerile autonomiste ale UDMR nu sunt europene, ci staliniste

putin si stalin

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România face observația că ”propunerile autonomiste ale UDMR nu sunt europene, ci staliniste”. ”UDMR se străduiește să ne convingă că solicitările sale separatiste sunt europene, spune Rebega, când, de fapt, ele sunt staliniste. Singura perioadă, tragică de altfel, din istoria României, când a existat o Regiune Autonomă Maghiară a fost în perioada 1952-1960, iar din 1960 până în 1968 a fost reorganizată sub denumirea Regiunii Mureș-Autonomă Maghiară. A fost un experiment nefericit impus de Stalin la presiunile comuniștilor de la Budapesta, formulă care i-a supraviețuit de altfel o perioadă cruntului dictator”.

Potrivit vicepreședintelui Pro România, ”UDMR și prietenii săi de la Budapesta degeaba agită apele în România și la nivelul UE vorbind de modele europene, când de fapt ideea lor este una pur sovietică, pusă în aplicare tot cu ajutorul Budapestei și care vizează amenințarea și dezintegrarea statului unitar național român”.

Așadar, spune europarlamentarul, ”atunci când fac referire la istorie, liderii UDMR să facă măcar trimiterile corecte: ei vor să readucă în România forme de organizare staliniste care nu au nimic în comun cu dreptul european sau cu mult invocatele drepturi ale minorităților naționale pe care România le respectă și chiar exagerează în privința lor, practicând discriminarea pozitivă”, pentru că ”separatismul etnic și enclavizarea nu fac parte din idealurile europene, ci țin de vremuri de tristă amintire, ca și amestecul Ungariei în formele de organizare ale statului român”.

Rebega mai precizează faptul că ”Pro România consideră că România este casă primitoare pentru toți cetățenii ei, indiferent de etnie, și că trebuie să muncim toți pentru a face din această casă comună un loc mai bun. Faptul că niște lideri politici maghiari iresponsabili consideră că își pot lua o cameră din această casă ca să închidă acolo populația de etnie maghiară cu scopul de a o izola și controla ne arată doar măsura trădării lor față de o țară care le-a permis să ocupe funcții înalte în statul român și i-a lăsat, din păcate, să își facă de cap. Dar acest lucru trebuie să înceteze!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.