Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar USR vede ceea ce îi REVOLTĂ pe toți românii, CREȘTEREA exagerată a prețurilor: Virgil Popescu e chemat să dea explicații

usr

Fără doar și poate, pe fondul panicii generate de coronavirus, prețurile multor produse au crescut exponențial. Vorbim cu precădere despre produsele destinate dezinfectării, dar și de produse alimentare precum sunt făina sau uleiul. Preşedintele USR Arad, europarlamentarul Vlad Botoş, a adresat Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri o scrisoare prin care cere "lămuriri referitor la majorarea preţurilor pe fondul crizei COVID-19", conform Agerpres.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

Botoş arată, într-un comunicat de presă remis marţi, că "actuala criză indusă de coronavirus se manifestă deja în multiple forme, una dintre ele fiind modificarea comportamentului consumatorilor".

"Mă tem că anumiţi comercianţi sau producători vor încerca să profite de contextul actual pentru a creşte preţurile. În lipsa unor justificări economice, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Teama şi incertitudinea cauzate de pandemie îi fac pe oameni să îşi dorească mai mult anumite produse, ceea ce este interpretat de unii ca o invitaţie de a creşte preţul. În realitate, tot atâţia cartofi se vor consuma, tot atâta ulei, aşadar nu vorbim de o cerere suplimentară, care să justifice un preţ mai mare", arată liderul USR Arad.

El precizează că a primit sesizări pe adresa cabinetului său de europarlamentar referitoare la creşterea preţurilor unor produse alimentare şi nealimentare în contextul pandemiei.

"Am solicitat ministerului să-mi comunice măsurile întreprinse pentru combaterea speculei şi creşterea nejustificată a preţurilor. Este foarte important ca populaţia să traverseze această criză cu costuri minime, atât în ceea ce priveşte starea de sănătate, dar şi din punct de vedere economic. Ne dorim ca recuperarea ulterioară să fie de scurtă durată, aşadar avem nevoie de măsuri complexe, care să adreseze toate problemele şi care să fie aplicate imediat", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.