Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un excursionist australian a fost salvat, după ce s-a târât două zile cu piciorul fracturat

www.stiripesurse.ro
cascada, natură, apă, pădure

Un excursionist australian experimentat a fost salvat după ce a căzut într-o cascadă de şase metri şi s-a târât apoi timp de două zile cu fractură la picior şi încheietura mâinii printr-o zonă de tufişuri din statul Queensland, a relatat miercuri presa locală, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Neil Parker s-a târât cu dificultate spre un luminiş după ce duminică a alunecat într-o cădere de apă şi şi-a fracturat piciorul, a relatat postul de televiziune australian ABC. 

"Au fost două zile în care mi-am tras piciorul după mine şi m-am căţărat", a spus turistul, potrivit Australian Associated Press (AAP). 

Bărbatul de 54 de ani, un ghid turistic din Brisbane, şi-a folosit beţele de căţărat pentru a-şi imobiliza piciorul accidentat şi a se deplasa într-o zonă cu o mai mare vizibilitate din Cabbage Tree Creek, pe muntele Nebo, la nord-vest de Brisbane.

Citește și: Trei persoane au fost ucise şi una a fost rănită, după ce o barcă cu motor ce încerca să doboare un record de viteză s-a izbit de stânci

"M-am gândit că, dacă cineva va da alarma, trebuie să mă caţăr pe stânci ca să pot ieşi de aici", a declarat Parker pentru ABC miercuri, pe când se afla în spital. 

Parker a fost preluat marţi de un elicopter şi transportat la spital. 

Potrivit ABC, Parker, care planificase să facă o excursie de doar trei ore, spune că supravieţuirea sa se datorează formei sale fizice, familiei şi grupului de excursionişti care a pornit în căutarea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.