Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un exemplar din prima ediţie a romanului 'Harry Potter and the Philosopher's Stone', găsit într-un container, vândut la licitaţie pentru 33.000 de lire sterline

harry potter

Un exemplar din prima ediţie a romanului „Harry Potter and the Philosopher's Stone” găsit într-un container a fost vândut la licitaţie pentru 33.000 de lire sterline, informează BBC, potrivit news.ro.

Exemplarul cartonat, o copie rară a primul roman din seria semnată de J.K. Rowling, a fost descoperit de un profesor în urmă cu 12 ani împreună cu două volume broşate.

Citește și: Video Scene nebune! A fost nevoie de trei echipaje de poliție pentru a fi încătușat un bătrân care a refuzat să i se măsoare temperatura

Vânzătorul anonim a găsit cărţile în afara şcolii, în timp ce făcea curat în biblioteca acesteia înaintea unei inspecţii.

Cele două volume broşate au fost şi ele vândute, cu 3.400 şi 3.000 de lire sterline.

Doar 500 de volume cartonate din prima ediţie „Harry Potter and the Philosopher's Stone” au fost imprimate în 1997, majoritatea fiind trimise la şcoli şi librării.

Citește și: Cozmin Gușă anunță o alertă de cutremur în interiorul Statului Paralel! ‘Dacă e doar pe sfert de cum zice’

Înainte de licitaţie, acest volum avea o valoare estimată la 8.000 - 12.000 de lire sterline. El a fost cumpărat de un colecţionar britanic, după o „licitare intensă”, aşa cum au spus reprezentanţii Hansons Auctioneers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.