Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un expert german afirmă că CIO joacă Ruleta Rusescă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

www.cotidianul.ro
Comitetul Olimpic Internațional

Specialistul german în farmacologie Fritz Soergel a asemănat cu o "Ruletă Rusească" decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a organiza Jocurile de la Tokyo în plină pandemiei de coronavirus, exprimându-şi totodată temerea că noile variante ale virusului s-ar putea răspândi cu ocazia competiţiei, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Soergel a declarat pentru ziarele Muenchner Merkur et TZ, într-un interviu care va fi publicat sâmbătă, că aducerea a mii de sportivi şi oficiali din 200 de ţări în Japonia ridică un risc enorm.

"Ceea ce face Comitetul Internaţional Olimpic în acest moment este ca o Ruletă Rusească. Nimic nu s-a schimbat şi, dacă da, atunci situaţia a devenit mai rea şi mai periculoasă", a spus expertul german.

Acesta a precizat că, în momentul Jocurilor, vor fi disponibile 10 sau 15 vaccinuri, cu efect variabil şi posibil dubios, iar la întreceri vor fi prezenţi sportivi vaccinaţi cu diferite substanţe sau chiar nevaccinaţi.

Citește și: BREAKING! OMERTA polițiștilor acuzați de TORTURĂ a fost SPARTĂ de colegii lor jandarmi - Liderul Viorel Șeicaru a fost TURNAT de un COLEG de FAPTE la judecător

"Pentru a o spune cinic: este foarte interesant din punct de vedere ştiinţific. Vom putea învăţa multe şi mă aştept să fie nevoie de o gestionare a dezastrelor", a adăugat Soergel.

Specialistul german nu a exclus apariţia unor noi variante ale coronavirusului, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo: "Este posibil, în teorie, în două până la două săptămâni şi jumătate, însă cea mai mare problemă este că ţările se reunesc la Tokyo, care nu a făcut o examinare cu privire la tipurile de virus în acelaşi mod ca şi noi, în Europa sau în alte ţări industrializate".

"Pot sosi (în Japonia) cu o variantă pe care nimeni nu o cunoaşte şi, în două săptămâni, toată lumea ar şti sta", a mai spus Fritz Soergel.

Comitetul Internaţional Olimpic şi organizatorii japonezi să pregătesc de startul Jocurilor de la Tokyo, amânate anul trecut după declanşarea pandemiei, în condiţiile unui protocol sanitar strict, ceremonia de deschidere fiind programată pe 23 iulie. Ştafeta flăcării olimpice a debutat joi pe teritoriul Japoniei.

Iubitorii sportului din străinătate nu vor putea asista la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conform deciziei organizatorilor niponi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.