Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un expert militar ucrainean aruncă în aer amenințările lui Putin: De fapt, Rusia se pregătește să se retragă din Ucraina

Ukraine Today
Vladimir Putin

Expertul militar ucrainean Oleh Jdanov susţine că, în cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, apar deja idei care presupun retragerea trupelor invadatoare din Ucraina. Potrivit lui Jdanov, unii militari ruşi înțeleg inevitabilitatea eșecului și chiar afirmă deschis că războiul este pierdut. Din această cauză, la Kremlin se pregătește o scindare. "Această contraofensivă (ucraineană, n.r.) îl face pe Putin să fie foarte nervos, chiar apare o frondă în Statul Major. Și există unii militari care spun cu îndrăzneală că războiul a fost pierdut, că este necesar să se caute modalități de a salva măcar o parte a forțelor armate ruse. Sunt exprimate idei inclusiv de retragere a trupelor" - a menționat expertul, care este colonel ucrainean în rezervă. Jdanov crede că soarta lui Putin este clară, amindind că "până şi mașina de propagandă este împotriva dictatorului sângeros". "Este un lucru pozitiv faptul că opiniile sunt împărțite și încep cu adevărat disputele.

Chiar şi mașina de propagandă a Federației Ruse trăiește deja o viață independentă şi are chiar mai multă influență asupra politicii interne decât Putin însuși. Și a început să se poziţioneze în direcția opusă, criticând 'operațiunea militară specială', sistemul de stat pe care l-au construit, situația din armată și din politică... Singurul lucru la care nu au ajuns încă este să menţioneze numele lui Putin. În Federația Rusă, au început procese ireversibile, care pot duce la o schimbare în elita politică" - a conchis expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.