Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un film cu doi români a fost recompensat la Berlinală cu Ursul de Argint

ursul de aur

"Blue Boy", produs de argentinianul Manuel Abramovich, cu românii Cătălin Cristuţiu, în calitate de editor de film, şi Bogdan Georgescu, în calitate de producător creativ, a fost recompensat sâmbătă seara cu Ursul de Argint pentru cel mai bun scurtmetraj la cea de-a 69-a ediţie a Berlinalei, informează Agerpres.

Citește și: Denise Rifai îl provoacă public pe liderul PSD: 'Haideți la baie, domnule Dragnea! Să vedem ce-mi arătați'

Pelicula, o coproducţie germano-argentiniană cu o durată de 19 minute, a fost selectată în secţiunea Berlinale Shorts şi spune povestea unor lucrători sexuali în limbile română, germană, engleză şi italiană.

Lungmetrajul "Synonymes", al regizorului israelian Nadav Lapid, despre un tânăr fost soldat israelian care fuge la Paris, a câştigat sâmbătă Ursul de Aur, fiind desemnat cel mai bun film din competiţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Şaisprezece filme au concurat pentru trofeul suprem al Berlinalei - Ursul de Aur. Şapte dintre cele 16 filme aflate în competiţie au fost regizate de femei, inclusiv pelicula "The Kindness of Strangers", de Lone Scherfig, care a deschis festivalul pe 7 februarie.

Juriul internaţional al ediţiei de anul acesta a Berlinalei a fost prezidat de actriţa franceză Juliette Binoche, căreia i s-au alăturat criticul de film american Justin Chang, actriţa germană Sandra Huller, regizorul chilian Sebastian Lelio, curatorul de film al Muzeului de Artă din New York, Rajendra Roy, şi actriţa şi producătoarea britanică Trudie Styler.

În 2018, Ursul de Aur pentru cel mai bun film i-a revenit lungmetrajului "Nu mă atinge-mă/ Touch me not", al regizoarei românce Adina Pintilie, care a fost recompensată şi cu trofeul pentru cel mai bun film de debut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.