Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un focar de Covid 19 a apărut într-o unitate de tancuri din orașul Galați: Primele cazuri, în timpul unor exerciții

Twitter
covid 19 coronavirus

Un focar de Covid 19 a apărut într-o unitate de tancuri din orașul Galați. 12 militari sunt infectați, iar alți 12 au fost plasați în izolare la domiciliu. Primele cazuri de infectare au apărut în timpul unor exerciții desfășurate la Poligonul Smârdan, anunță MEDIAFAX.

12 militari din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, sunt infectați cu SARS-COV 2, iar alți 12 militari, care au intrat în contact cu cei bolnavi, au fost plasați în carantină la domiciliu.

Potrivit reprezentanților unității de tancuri, primele cazuri au apărut în timpul unei activități de instrucție desfășurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan. Militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolați în facilitățile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exercițiului.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măști, mănuși și vizete, i-a transportat pe militarii suspecți de infectare cu virusul SARS-COV 2 către spitalele din municipiul Galați, pentru investigații suplimentare și testarea COVID-19.

După finalizarea pregătirilor din poligon, tot detașamentul a beneficiat de perioada de recuperare, mai puțin personalul infectat sau aflat în carantină, care se află în concediu medical. De asemenea, în unitate sunt luate măsuri stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor

Direcția de Sănătate Publică Galați a desfășurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical al unității, monitorizează permanent starea de sănătate a militarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.