Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fond de investiții pariază pe obligațiunile românești

bursa

România este un loc bun în care să faci investiții, deoarece economia este în creștere și reducerea nivelului datoriei a ajutat țara să facă față efectelor încetinirii din China, consideră reprezentanții fondului de investiții PineBridge Investments, transmite Bloomberg.

PineBridge, cu investiții de 10,6 miliarde de dolari în titluri de valoare cu venit fix pe piețele în curs de dezvoltare, și-a majorat săptămâna trecută deținerile de bonduri guvernamentale românești în dolari, a declarat, marți, Anders Faergemann, de la PineBridge.

Bondurile guvernamentale în dolari au înregistrat a treia cea mai bună performanță pe piețele emergente, deoarece avansul economiei accelerează și încrederea investitorilor este în creștere, după ce Grecia a ajuns la un acord cu creditorii. Aceste câștiguri vin pe fondul turbulențelor din Brazilia și a încetinirii creșterii în China, situații care au afectat activele de pe alte piețe emergente.

România reprezintă 'o alternativă viabilă la vulnerabilitățile din Asia, Africa și America Latină. Investițiile în această țară ar putea fi considerate plasamente sigure, deoarece restul pieței este afectată de încetinirea economiei chineze', a apreciat Faergemann.

Obligațiunile românești în dolari au adus un câștig de 2,2% la sfârșitul lui iunie, față de o pierdere de 3,3% pentru Brazilia, conform datelor Bloomberg.

În primul trimestru din 2015, PIB-ul României a crescut cu 4,3%, cel mai semnificativ avans din 2013, iar guvernul intenționează să reducă nivelul datoriei la 37% din PIB până în 2018, de la 40% din PIB estimat pentru acest an.

Randamentele obligațiunilor românești în dolari cu scadență în 2024 au scăzut cu 41 de puncte de bază din iunie, la 3,78%, comparativ cu un nivel de 3,19% pentru bondurile cu aceeași maturitate din Polonia.

'Bondurile românești se tranzacționează cu o primă suplimentară în urma situației politice interne, dar vedem asta mai degrabă ca pe o oportunitate decât ca fiind un obstacol. Perspectivele de creștere se îmbunătățesc și nivelul datoriei suverane este gestionabil', a precizat Faergemann.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.