Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fond de pensii din Australia va investi în criptomonede pentru cei 1,8 milioane de membri ai săi

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Fondul australian de pensii Rest Super urmează să devină primul fond de pensii din țară care investește în criptomonede.

Fondul are active gestionate (AUM) în valoare de peste 46,8 miliarde USD și aproximativ 1,8 milioane de membri. Pensionarea este echivalentul unui cont de pensie individual de 401k în SUA și este obligatorie pentru toți angajații. Până acum, sectorul de 2,4 trilioane de dolari a fost extrem de precaut cu privire la criptomonede, comform cointelegraph.com

În timpul reuniunii generale anuale a Rest Super din 23 noiembrie, directorul de investiții al companiei, Andrew Lill, le-a spus membrilor că compania vede activele digitale ca o „parte importantă” a portofoliului său, dar va proceda „cu atenție și precauție”, menționând că:

„Este încă o investiție foarte volatilă, așa că orice expunere de alocare pe care o facem față de criptomonede este probabil să facă parte din portofoliul nostru diversificat ca inițial o alocare destul de mică, care se poate dezvolta în timp.”

Lill a continuat să adauge punctul său de vedere că oferirea membrilor expunerii la tehnologia cripto și blockchain ar putea oferi o „sursă stabilă de valoare” pe fondul unei perioade în care investitorii se adună la cripto ca o acoperire împotriva inflației bazate pe fiat.

„Cred că, într-o eră a inflației, ar putea fi un loc potențial bun pentru a investi”, a spus el.

În urma discursului CIO, un purtător de cuvânt al Rest a clarificat într-o declarație că „cu siguranță ia în considerare criptomonedele ca o modalitate de a diversifica economiile pentru pensii ale membrilor noștri [dar] nu va investi în viitorul imediat”.

„În prezent, efectuăm cercetări ample asupra clasei de active înainte de a lua orice decizie”, a spus purtătorul de cuvânt. „De asemenea, luăm în considerare aspectele de securitate și reglementare ale investiției în această clasă.”

Comentariile sunt în contrast cu cele de la Australian Super săptămâna aceasta, directorul executiv al fondului de 167 de miliarde de dolari, Paul Schroder, declarând luni că „nu vedem criptomoneda ca fiind investibilă pentru membrii noștri”.

Luna trecută, s-a raportat că fondul de investiții de stat Queensland Investment Corporation (QIC) urmărea să câștige expunerea cripto. Cu toate acestea, firma a declarat pentru Business Insider săptămâna aceasta că rapoartele au fost „însinuate incorect” și au minimizat orice mișcare de adoptare a activelor digitale.

Șeful valutei QIC, Stuart Simmons, a mai spus că, deși se așteaptă ca fondurile de pensie să adopte criptomonede în viitor, aceasta „va reprezenta probabil un filtru, mai degrabă decât o inundație.

Discuția vine într-un moment potențial optimist pentru piața cripto-australiană, în urma dezvoltării unor propuneri extinse de reglementare în octombrie de către o comisie a Senatului, ca parte a eforturilor de dezvoltare a națiunii în următorul hub cripto , împreună cu Commonwealth Bank of Australia (CBA). ) să ofere tranzacționare cripto prin intermediul aplicației sale bancare la începutul acestei luni.

În timp ce țara așteaptă să vadă care va fi următoarea firmă financiară tradițională majoră care va adopta cripto, CEO-ul CBA, Matt Comyn, a declarat la începutul acestei săptămâni că banca a fost mai motivată de FOMO decât să fie îngrijorată de riscurile asociate activelor digitale.

„Vedem riscuri în participare, dar vedem riscuri mai mari în neparticipare”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.