DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un fondator PMP o desfiinţează pe Udrea. Critici dure pentru Traian Băsescu

pmp

Unul dintre cei mai vizibili susţinători ai lui Traian Băsescu din vara anului 2012 o desfiinţează printr-un text-fluviu pe Elena Udrea şi se declară trădat de fostul preşedinte, cel care ar fi "susţinut-o vinovat" pe fostul lider PMP.

Adrian Papahagi, unul dintre fondatorii PMP, se dezlăţuie la adresa criticilor pentru care ar fi devenit un "inamic public al băsismului".

"Acești oameni, care ieri mă apreciau și azi mă înjură, sunt exact ca publicul isterizat și lipsit de discernământ al antenelor. Sunt în stare să spună că Udrea e victimă politică, exact cum spuneau ceilalți despre Voiculescu și Năstase.

Sunt oameni care confundă fidelitatea față de niște principii cu servilismul față de o persoană. Eu am aderat, ca mulți alții, la niște principii corecte (stat de drept, justiție, merit, reformism), nu am intrat într-o gașcă. Da, Traian Băsescu era de partea lor, iar useliștii le atacau. Am fost deci alături de Băsescu pentru aceste principii, nu pentru un om sau pentru vreun interes personal: pe atunci, însă, Udrea nu era niciunde. Se ascundea în vara referendumului, și nici la fondarea PMP n-am văzut-o: de ce oare? De ce nu l-a apărat Udrea pe Traian Băsescu în vara lui 2012? De ce n-a fondat Udrea PMP?

Eu am fost și rămân cinstit.

Am spus adevărul, atrăgându-mi dușmănii puternice. Le-am urlat useliștilor în față adevărul în vara lui 2012, și nu m-am dus apoi alături de unii sau de ceilalți care în acea vară au batjocorit statul de drept.

Le-am spus adevăruri incomode și pedeliștilor în martie 2013, și nu m-am dus apoi să fac alianțe cu cei pe care i-am combătut.

Le-am spus adevărul și pemepiștilor în februarie și iunie 2014, dar ei au preferat să se livreze celei care i-a dus la dezastru.

Nu țin la o carieră politică, nu mă interesează banii, măririle, funcțiile. Nu sunt deci dispus să-mi vând conștiința, nici să spun publicului ce-i place să audă. Spun ce cred eu că e corect; ceea ce nu înseamnă că nu pot să mă înșel.

Nu eu am fost fățarnic, așadar! Fățarnici au fost cei care ne-au înșelat încrederea. Cei care au pretins că sprijină reformismul, dar au încurajat practici corupte, corozive pentru democrație. Cei care au promis noul și au reciclat vechiul. Cei care au clamat apărarea justiției, dar au protejat mafia. Ei au umblat cu cioara vopsită, nu eu. Eu am fost de partea binelui.

Eu nu am atentat la binele comun. Nu am deturnat sute de milioane de euro din banii publici, nu fac parte din rețele mafiote, nu am cumpărat jurnaliști, nu am frecventat securiști, nu am făcut blaturi cu pesediștii ca să-mi cumpăr imunitatea, nu am jucat soarta României la ruleta rusească. Nu eu, ci oameni ca Elena Udrea, care sunt azi sau vor fi mâine la DNA, cei pe care i-ați votat în PMP, eliminându-i pe cei cinstiți.

Elena Udrea, nu eu, era prietenă cu cei care-l înjurau zi lumină pe Traian Băsescu. Ea bea cafele pe sofale cu patronul RTV, ea spunea în moțiunea PDL că trebuie conlucrat cu PSD, ea îl vizita acasă pe Ponta, ea îl propunea pe Bogdan Chireac consilier prezidențial.

Voi, cei care mă înjurați azi, chiar nu înțelegeți că Traian Băsescu va rămâne în istorie pentru condamnarea comunismului (cu concursul lui Tismăneanu), pentru reforma justiției (cu concursul lui Macovei), pentru promovarea valorilor autentice ale culturii române (cu concursul lui Patapievici) – nu pentru sprijinul vinovat acordat Elenei Udrea și rețelei înfiorătoare care a înflorit în spatele ei, și pe care o țară întreagă o descoperă azi siderată?

Traian Băsescu va rămâne pentru reformismul pe care l-a încarnat timp de zece ani, iar în acela i-am fost alături în cei doi ani în care am fost prezent în viața publică. Dar pentru tot ce a însemnat Udrea, pentru tot discreditul pe care aceasta l-a aruncat asupra valorilor noastre, este și el vinovat, și mă consider trădat în încrederea cu care l-am investit.

Puteți deci să mă înjurați cât vreți. Fidelitatea este față de valori, față de binele din lume și de dincolo de ea; nu o voi confunda niciodată cu cârdășia", scrie Adrian Papahagi pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.