Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ambasador al României a murit: A recuperat datoriile de aproximativ 4 miliarde de dolari de la țările din lumea a treia

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

A murit Ioan Emil Vasiliu, fostul ambasador al României în mai multe țări din lumea arabă. Peste doar câteva zile, în 17 februarie, diplomatul român ar fi împlinit 78 de ani. Sâmbătă, Ioan Emil Vasiliu va fi condus pe ultimul, de la ora 13.00 la Cimitirul Bellu Ortodox, informează Observator.tv.

Citește și: Nervi întinși la maxim, vineri dimineață, în Parlament: 'Este un precedent periculos. Masacraţi parlamentarismul'/ 'Aceasta este soluţia cea mai bună'

Ioan Emil Vasiliu s-a născut în Giurgiu, în 17 februarie 1941. A absolvit Universitatea din Galaţi şi Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. Cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul diplomaţiei, Ioan Emil Vasiliu a îndeplinit misiunea de ambasador al României în Iran (1990 - 1994), Filipine (1195 - 1997) şi Emiratele Arabe Unite (2000 - 2007), dar şi pe cea de însărcinat cu afaceri. În această perioadă, a reprezentat statul roman la cel mai înalt nivel diplomatic. De asemenea, a ocupat funcţia de Prim adjunct al Ministrului Comerţului Exterior, perioadă în care a coordonat departamentele Speciale – cooperare industrială şi economica, relaţii bilaterale, finanţări.

A creat strategia şi a acţionat ca negociator-şef al României pentru recuperarea datoriilor către ţara noastră ale tărilor din lumea a treia (aproximativ 4 miliarde de dolari) – Irak, Egipt, Sudan. A participat în calitate de consultant la redactarea şi derularea unor proiecte de consultanţă, inginerie şi dezvoltare în Zair, Benin, Iran, Iraq, Madagascar, Maroc, Libia şi Austria.

Citește și: S-a GĂSIT! Unde locuiește, de fapt, Laura Codruța Kovesi - Imagini TOTAL NEAȘTEPTATE

Ioan Emil Vasiliu a excelat şi în învăţământul superior. A fost profesor asociat în cadrul Universităţii Spiru Haret - Facultatea de Marketing, pentru disciplinele Negociere internaţională şi uzanţe de protocol, Globalizare şi Etică în afaceri. A fost şi consilier al Primarului General.

Sâmbătă, Ioan Emil Vasiliu va fi condus pe ultimul. Înmormântarea va avea loc la ora 13.00, la Cimitirul Bellu Ortodox.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.