Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost Avocat al Poporului intervine în scandalul dintre Iohannis - Dăncilă pe tema mutării ambasadei la Ierusalim: 'Președintele nu are niciun cuvânt de spus'

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis guvern

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, spune că în scandalul mutării ambasadei la Ierusalim nici președintele Iohannis, nici premierul Dăncilă nu cunosc prevederile Constituției. Acesta explică faptul că mutarea în sine este un act administrativ, iar președintele nu are niciun cuvânt de spus.

Fanii lui Gabi Tamaș pot răsufla ușurați - Ce anunț au făcut avocații românului

„A fost mutată la Tel-Aviv din cauza războiului. Există articolul 91, alin. 2, pe care nu l-a citit nici unul nici altul. Președintele aprobă, la cererea Guvernului, ceva în legătură cu Ambasada. Nu se specifică mutatul. Asta este o chestie administrativă, de aceea trebuie să citească Constituția cum trebuie. Vorbesc politic. Președintele nu are niciun cuvânt de spus. Nici primul, nici ultimul” a spus Gheorghe Iancu, la Antena3.

Constituția spune, la art. 91, alin.2: Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.