Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost comandat din grupul Wagner a dezertat, iar acum face dezvăluiri halucinante din spatele frontului

nationalinterest.org
grupul wagner

Fostul comandant al grupului de mercenari Wagner din Rusia care a fugit în Norvegia, a relatat că a văzut cum unii dintre camarazii săi au fost împuşcaţi în timp ce încercau să fugă din prima linie în Ucraina, a declarat avocatul său norvegian pentru Reuters.

Andrei Medvedev, care a fugit din Rusia trecând graniţa ruso-norvegiană pe 1 ianuarie. 13, a spus că se teme pentru viaţa sa după ce a fost martor la ceea ce a spus că este uciderea şi maltratarea prizonierilor ruşi duşi în Ucraina pentru a lupta pentru Wagner, informează News.ro.

Medvedev se află într-o locaţie secretă în regiunea Oslo după ce a fost eliberat din detenţie miercuri, în urma unor dezacorduri cu poliţie pe tema măsurilor luate pentru siguranţa sa.

Avocatul său Brynjulf Risnes a declarat Reuters that Medvedev a asistat la situaţii ”incredibil de oribile” în toamnă, când lupta alături de Wagner.

El a fost martor la împuşcarea camarazilor săi, pentru că au încercat să fugă, a declarat avocatul, citându-l pe Medvedev.

„Viaţa lui a fost haotică, periculoasă şi foarte stresantă de foarte mult timp”, a spus Risnes, adăugând că acest lucru s-a întâmplat „în special, în toamna când a fost în Ucraina cu grupul Wagner”.

„Dar, desigur, viaţa lui nu a fost uşoară nici înainte”, a comentat avocatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.