Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost congressman democrat american recunoaște că a mituit funcționari pentru a frauda alegerile federale

nytimes.com
frauda electorala

Un fost membru al Congresului SUA și agent politic din Philadelphia a pledat vinovat pentru o multitudine de acuzații de fraudă electorală.

Procurorii americani susțin că democratul Michael "Ozzie" Myers, în vârstă de 79 de ani, a mituit judecătorii electorali din două circumscripții din sudul Philadelphiei între 2014 și 2018 pentru a obține voturi false pentru candidații săi.

Unul dintre judecători, Domenick J. Demuro, care a fost acuzat separat și care a pledat, de asemenea, vinovat, ar fi certificat chitanțele frauduloase ale mașinilor de vot ca fiind valide după ce a adăugat voturi false pentru diverși candidați care îl angajaseră pe Myers pentru așa-numitele servicii de consultanță.

Demuro a acceptat plăți cuprinse între 300 și 5.000 de dolari pentru a mări numărul de voturi pentru cei care candidează la diverse funcții alese la nivel federal, statal și local, inclusiv posturi judiciare, informează whyy.org.

Myers conducea un alt judecător electoral, Marie Beren, la o secție de votare din sudul Philadelphiei în fiecare zi de alegeri, instruind-o cu privire la candidații care ar trebui să aibă un "avantaj" fraudulos.

Acuzațiile pentru care Myers a pledat vinovat includ complicitate pentru a priva alegătorii de drepturile civile, mită, obstrucționarea justiției, falsificarea dosarelor de vot și complicitate pentru a vota ilegal în cadrul unor alegeri federale.

"Votul este piatra de temelie a democrației noastre. Dacă măcar un singur vot a fost exprimat ilegal sau dacă integritatea unui singur funcționar electoral este compromisă, scade încrederea în proces", a declarat procurorul Jennifer Arbittier Williams. "Voturile nu sunt lucruri care pot fi cumpărate, iar democrația nu este de vânzare. Dacă sunteți consultant politic, funcționar electoral sau dacă lucrați în vreun fel cu secțiile de votare, vă îndemn să vă faceți treaba cu onestitate și credință. Asta este ceea ce merită publicul și ceea ce guvernul federal va impune."

Atunci când a anunțat acuzațiile inițiale în 2020, procurorul federal William McSwain nu a precizat dacă presupusa falsificare a voturilor a schimbat rezultatul vreunei alegeri. În 2014, a spus McSwain, Demuro a adăugat 27 de voturi la total. În 2015, el ar fi adăugat 40, iar în 2016, ar fi adăugat 46.

Având în vedere că, în general, la secția de votare a lui Demuro s-a înregistrat un număr relativ mic de voturi, aceste voturi presupus frauduloase au reprezentat 22%, 15% și, respectiv, 17% din voturi.

Myers s-a numărat printre oficialii condamnați în cadrul anchetei Abscam a FBI, care a pus capăt carierei sale de patru ani în calitate de reprezentant al primului district al Congresului din Pennsylvania în 1980.

Myers a fost doar unul dintre numeroșii oficiali aleși investigați și, în cele din urmă, inculpați în această operațiune, dar a oferit una dintre cele mai faimoase citate ale operațiunii, atunci când i s-a oferit mită de către agenții FBI care se dădeau drept reprezentanți ai unui șeic arab.

"Banii vorbesc în această afacere și mizeriile merg", a spus el. Apoi, a acceptat 50.000 de dolari.

A fost condamnat la trei ani de închisoare pentru acceptarea mitei, iar colegii săi din Camera Reprezentanților au votat pentru a-l expulza din acest organism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.