Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost deputat, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

alinTrasculescu

Judecătorii de la Curtea de Apel București l-au condamnat pe fostul deputat PDL Alin Trășculescu la 3 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. Magistrații au dispus și confiscarea sumei de 100.000 de lei.

Fostul parlamentar se face vinovat de trafic de influență, delapidare, uz de fals, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani.

În 2013, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Alin Trășculescu și alte 3 persoane. Potrivit rechizitoriului în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Trăşculescu Alin – Silviu şi Calotă Marian – Valeriu au constituit o asociere pentru obţinerea de sume de bani prin traficarea influenţei, asociere la care au aderat şi Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian şi Geolfan Dorian.

În această perioadă, Alin Trășculescu, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al Organizației Județene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză), inițial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, el a pretins şi suma de 1.100.000 lei, din care a primit, prin intermediul lui Calotă Marian-Valeriu, în trei tranşe, suma totală de 374.000 lei.

Pentru obținerea acestor foloase, Trășculescu Alin-Silviu a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților unei societăți comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu firma administrată de denunțător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.