Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost inspector fiscal a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită

Agerpres
mita

Un fost inspector în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău a fost condamnat de Tribunalul Buzău la pedeapsa de un an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES de DGA, secţia Penală a Tribunalului Buzău a pronunţat sentinţa de condamnare a inculpatei Mărtin Dumitra-Elena, la momentul comiterii faptelor inspector în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău, la pedeapsa de 1 an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit sursei citate, instanţa a aplicat inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a, b, g C.pen., respectiv de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de desfăşura o activitate de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pedeapsă ce se execută doar în cazul în care pedeapsa principală devine executabilă ca urmare a revocării sau anulării suspendării sub supraveghere.

"În fapt, la 19 martie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins-o în flagrant pe inculpata Mărtin Dumitra-Elena, la acel moment inspector în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău, în timp ce primea suma de 400 lei, pretinsă de la un contribuabil, pentru a-i soluţiona favorabil şi cu celeritate cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto", a precizat sursa citată.

Dosarul penal a fost întocmit ca urmare a denunţului depus de contribuabil la S.J.A. Buzău, iar măsurile de supraveghere tehnică au fost puse în executare cu tehnica din dotarea serviciului, sentinţa rămânând definitivă prin neapelare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.