Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost judecător CCR, scenariu ŞOC în cazul protocoalelor SRI-DNA: Propune NOI DESECRETIZĂRI

topSecret

Protocoalele dintre SRI şi alte instituţii ale statului au fost readuse, recent, în atenţia publică. De atunci şi până în prezent au fost evocate nenumărate scenarii, dezvăluiri, dar au fost trase şi semnale de alarmă. Fostul judecător CCR Toni Greblă susţine, însă, că ar trebui o desecretizare şi pentru actele care au rezultat în urma încheierii acestor protocoale.

Citeşte şi: ALERTĂ - Comisia pentru Legile Justiţiei a dat UNDĂ VERDE legii privind funcţionarea CSM

"Dacă prin acele protocoale s-a adăugat la lege sau au fost adoptate modalităţi de acţionare sau modalitatea de acţionare a instituţiilor implicate a fost contrară legii, atunci acele protocoale sunt clar nelegale, iar activităţile desfăşurate în baza eventualelor prevederi prin care s-a adăugat la lege sau a fost nerespectată legea în vigoare la momentul întocmirii lor, trebuie sancţionată. (..) Dacă prin ele a fost depăşită atribuţia legală a unor instituţii, atunci fiind vorba de încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, iar ele trebuie urgent desecretizate şi, ceea ce e foarte important, trebuie desecretizate şi actele subsecvente încheierii protocoalelor, mai bine zis actele îndeplinite de institituţii în virtutea protocoale dacă sunt considerate a conţine prevederi care adaugă la lege", a explicat, pentru MEDIAFAX, fostul judecător CCR Toni Greblă.

Citeşte şi: Fost şef SPP, ipoteză EXPLOZIVĂ în scandalul momentului: 'Iniţierea protocoalelor, opera CIA, care a CORUPT repede conducerea SRI...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.