Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost judecător din CSM face declarații incredibile despre înregistrările din DNA: 'Nu înseamnă cu nimic că s-a încălcat legea' - VIDEO

Inquam Photos/Octav Ganea
Mircea Negulescu

Fost membru al CSM, Cristi Danileț a declarat, la TVR Cluj, că ”ceea ce am văzut la televizor în acele înregistrări nu înseamnă cu nimic că s-a încălcat legea”, cu referire la înregistrările dintre procurorul Mircea Negulescu și Vlad Cosma, prezentate la Antena 3 și România TV.

”Și dacă este real care este problema? De fapt ce am văzut? Am văzut faptul că procurorii în colaborare cu o persoană se sfătuiesc cum anume anumite probe să ajungă într-un dosar. Publicul poate că este uimit, poate că nu știe, dar în procedura română există de câțiva ani un mecanism prin care persoanele care doresc să denunțe anumiți indivizi importanți în statul acesta doresc să fie protejați, să nu se știe că ei au făcut denunțul tocmai ca să nu le se întâmple ceva rău. Și atunci logic că acele persoane cer sfatul polițiștilor sau procurorilor cum anume să procedeze ca ei să fie protejați. Se apelează la schimbarea numelui, schimbarea identității, anonimizare date și așa mai departe. Așadar, eu cred că lumea ar trebui să știe că în momentul în care o persoană care este pusă sub investigație alege să ajute organele legii, în speță procurorii, să fie urmărite alte persoane mai importante, pentru infracțiuni importante, acea persoană poate să beneficieze de o reducere a limitelor de pedeapsă la jumătate. Și atunci firesc să existe un dialog între persoana și procuror. În rest, dacă lucrul acesta a depășit sau nu cadrul legal urmează desigur să fie lămurit de Inspecția Judiciară. Dar atenție, repet și aș insista: Ceea ce am văzut la televizor în acele înregistrări nu înseamnă cu nimic că s-a încălcat legea.”, a declarat Danileț, întrebat dacă înregistrările i se pare reale sau false.

Citește și: Victor Ponta 'APRINDE' scandalul momentului în lumea politică: 'Știam că se falsifică probe la DNA Ploiești'

”Explicația e una singură. Se așteaptă o soluție definitivă de la Curtea Supremă și probabil dorește să beneficieze de acea reducere, probabil are impresia că nu i s-a aplicat reducerea sau în orice caz pedeapsa nu s-a aplicat în cuantumul dorit de către el și a încercat să creeze o formă de presiune asupra judecătorilor de la Supremă.”, a mai spus judecătorul, întrebat de ce s-a deconspirat Vlad Cosma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.