Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost judecător militar ARUNCĂ în aer impozitarea pensiilor speciale: E sortită EȘECULUI

pixabay
boom

Un fost judecător militar anunță că impozitarea pensiilor speciale nu se va pune în practică pentru că legea nu este constituțională. Impozitarea pensiilor de serviciu va fi atacată la Curtea Constituțională, spune fostul judecător militar Constantin Udrea. El crede că impozitarea înseamnă o reducere deghizată, lucru care nu este permis de CCR.

Fostul judecător militar Constantin Udrea spune că impozitarea pensiilor de serviciu este o mişcare sortită eşecului deoarece va fi atacată la Curtea Constituţională, conform Mediafax.

Citește și: ADEVĂRATA explicație pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus: încă un spital din România DEVINE FOCAR și se închide

 

„Toţi iniţiatorii acestei legi cunosc faptul că nu pot impozita în mod diferenţiat pensiile deoarece se crează o formă de discriminare. Cu alte cuvinte, impozitarea majoră a pensiilor magistraţilor şi a pensiilor militarilor – sunt pensii de serviciu toate – nu speciale, ci de serviciu înseamnă o reducere deghizată a cuantumului acestora. Acest lucru nu este permis, aşa cum arată o decizie recentă a CCR şi orice efort în acest sens nu are decât un singur scop, atragerea de voturi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Udrea.

Fostul magistrat spune că totul este o „goană după voturi”.

„Toate partidele care au aderat la un asemenea punct de vedere o fac doar pentru a culege voturile. Ei ştiu că efortul lor este sortit eşecului, deoarece CCR i-a avertizat că orice demers în sensul acesta este neconstituţional – pe de o parte pentru că s-a arătat de ce nu pot fi reduse. Pe de altă parte, nu pot fi impozitate diferenţiat anumite categorii de pensii fără să recurgi la discriminare”, mai explică Udrea.

Parlamentul a adoptat, miercuri, proiectul care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei şi 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.