Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADEVĂRATA explicație pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus: încă un spital din România DEVINE FOCAR și se închide

Ro Health Review
UPU spital

Autoritățile din România au avansat în ultimele zile o creștere a infectărilor cu coronavirus. Însă focarele nu sunt unele comunitare, ci apar strict în unități medicale sau în aziluri de bătrâni.

Internările au fost sistate la Institul Inimii din Cluj-Napoca după înregistrarea, în ultima perioadă, a 11 cazuri de COVID-19, dintre care nouă pacienți și doi asistenți medicali.

Managerul Institutului Inimii, Florin Crișan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că urgențele aduse de ambulențe sunt redirecționate spre Clinica de Cardiologie a Clinicii Medicale nr. 1.

Pacienții care vin pe picioarele lor sau sunt aduși de aparținători la serviciul de urgențe al institutului sunt consultați, dar nu rămân internați.

„S-a dispus sistarea internărilor și a internărilor programate la Institutul Inimii. Ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID s-au oprit și internările programate și la chirurgia cardio-vasculară, singurul astfel de centru din regiunea noastră, dar urgențele se tratează, fără internare însă. Urgența medicală se tratează și au loc intervenții chirugicale indiferent dacă vorbim de chirurgie sau cardiologie”, a spus Crișan.

Decizia de sistare a internărilor a fost luată de conducerea Institutului Inimii după confirmarea a 11 cazuri de COVID în ultima perioadă, dintre care 9 pacienți și 2 asistenți medical. Măsura va dura cel puțin 7 zile. La institut sunt anchete epidemiologice în curs realizate de DSP Cluj .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.