Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost KGB-ist își dă cu părerea: Prigojin este preşedintele interimar, Putin nu mai există

Twitter
Evgheni Prigojin

Un fost KGB-ist își dă cu părerea: Prigojin este preşedintele interimar, Putin nu mai există

Un fost spion al KGB se referă la tensiunile dintre şeful miliţiei Wagner şi preşedintele Vladimir Putin

De mai multe săptămâni, sunt tensiuni puternice între Vladimir Putin şi şeful miliţiei Wagner, Evgheni Prigojin.

Acesta din urmă este din ce în ce mai critic faţă de Kremlin din cauza derutei armatei ruse din ultimele zile şi, cel mai recent, din cauza retragerii armatei din oraşul Bahmut.

Serghei Jirnov, un fost spion al KGB, a spus într-un interviu pentru La Dépêche du Midi că Prigojin l-a învins pe Putin în opinia publică. "Vorbele rostite împotriva ministrului apărării, Serghei Şoigu, sau a şefului Statului Major al Armatei, Gherasimov, de o vreme, arată că toate simbolurile au fost depăşite. Prigojin este preşedintele interimar, Putin nu mai există. Şi dacă nu va fi ucis înainte, Prigojin va fi preşedinte în 2024", spune el pentru La Dépêche du Midi.

Şi continuă: Pentru a candida, trebuie sa ia Bahmutul şi de 8 luni tot nu reuşeşte. Ştie că i se va cere socoteală şi scuza lui este eşecul armatei ruse care nu i-ar da muniţii. Prigojin este pe front şi îşi creează propria propagandă, deplângând pierderile suferite de oamenii săi".

"Putin este un om depăşit"

Şi asta, în detrimentul lui Vladimir Putin, care este din ce în ce mai slăbit. Atât încât nu a făcut nimic împotriva lui Prigojin. Anterior, cei care au criticat regimul rus nu au scăpat nevătămaţi. Dar Vladimir Putin nu poate nimic împotriva lui Prigojin, potrivit lui Serghei Jirnov: "Cum poate el să pedepsească un om care are 50.000 de oameni înarmaţi? Nu poate nimic într-un război pe care l-a provocat el însuşi. Putin este un om depăşit şi nebun, care a delegat dreptul la violenţă legitimă unei persoane particulare".

Fostul spion al KGB vorbeşte şi despre viitorul războiului. "Prigojin ştie că dacă va exista un contraatac (n. red. al Ucrainei), el va pierde. Dar va trece înfrângerea în contul armatei ruse. Şi de partea lui Putin, războiul convenţional nu poate fi câştigat, deoarece Ucraina este de acum înarmată până în dinţi. Îi rămân trei soluţii: sinuciderea, oprirea războiului sau utilizarea armei nucleare. Şi cu cât ucrainenii câştigă mai mult, cu atât pare mai probabilă ultima opţiune", se îngrijorează el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.