Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost lider sindical, condamnat la ani grei de puşcărie

Un fost lider sindical a primit ani grei de puşcărie. Sindicalistul Liviu Luca a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Acestaa fost găsit vinovat de două fapte de corupţie şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru rolul jucat în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia. El mai are o condamnare, în dosarul „Petromservice”, de 6 ani cu executare. Ambele sentinţe nu sunt definitive.

Citeşte şi: Deputat PNL, dus cu mandat la DNA

Sindicalistul Liviu Luca a fost găsit vinovat de „folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite” şi de „fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis pentru a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie”. Judecătoria Sectorului 1 a decis condamnarea acestuia la trei ani în regim de detenţie. Instanţa a decis ca timp de doi ani după executarea pedepsei să-i interzică dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie într-un sindicat. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeşte şi: Rambo din Irak e spaima jihadiştilor. A omorât mii de terorişti / VIDEO

Alţi doi afacerişti implicaţi în aceat caz, au primit condamnări în detenţie: Florin Dumitrescu- 2 ani şi Neculai Miron- 2 ani şi 6 luni. Instanţa a constatat că firma păgubită, societăţile Sind Tour Trading SRL (unde CNSLR Frăţia este acţionar majoritar), administrată de Tour Mirinvest Timişoara, nu s-a constituit parte civilă în această cauză.

Într-un alt dosar, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 14 iulie 2014, în dosarul Petromservice, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 6 ani şi 2 luni de închisoare, pe Octavian Ţurcan la 9 ani, iar pe Liviu Luca, la 6 ani, toate pedepsele fiind cu executare. Decizia instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, iar următorul termen al procesului este pe 4 decembrie, conform adevărul.

Citeşte şi: Cum dădeau şpagă fraţii Becali pentru a scăpa de puşcărie: Puneau banii în pungile cu chipsuri

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.