Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Justiţiei DĂ SEMNALUL: 'Dacă Justiţie nu e, NIMIC nu e...'

Wall-Street.ro
Justitie

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, susţine că anul 2018 va fi unul în care lupta pe justiţie va continua şi mai acerb. Europarlamentarul susţine că justiţia trebuie apărată şi avertizează că în lipsa unei justiţii corecte, politicienii vor vine sănătatea şi viitorul populaţiei.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Fostul premier Emil Boc, citat cu MANDAT DE ADUCERE la DIICOT

"Politicienii corupți se vor întoarce la ce știu să facă mai bine: vor vinde sănătatea unui popor, viitorul tinerilor și viețile oamenilor pe doi arginți. Și vor zâmbi din televizor. Bătălia noastră este acum pentru a apăra ce a mai rămas din Justiție, fără de care un stat nu poate exista în democrație și nu poate funcționa pentru oameni. Dacă Justiție nu e, nimic nu e.", a scris europarlamentarul pe Facebook.

Fostul ministru continuă atacul şi desfiinţează, rând pe rând, propunerile de modificare aduse Legilor Justiţiei.

"În fiecare zi, politicieni cu funcții depun proiecte de lege și amendamente la Codurile penale, ca să nu mai poată fi pedepsiți. Elimină infracțiunea de conflict de interese pentru care au fost condamnați definitiv zeci de parlamentari care și-au angajat rudele la birourile parlamentare sau primari/consilieri care au dat contractele pentru asfaltare, ronduri de flori, băncuțe etc propriilor firme sau firmelor rudelor.

Citeşte şi: Dezvăluiri INCREDIBILE despre pensii: Mii de CIVILI, abonaţi la pensiile speciale

Se elimina și incompatibilitățile. Se ridică pragul pentru care un abuz în serviciu este infracțiune la 200.000 de euro, ca să poată fura liniștiți din buzunarul nostru cât vor, totul este că fiecare furt să fie până la 200.000 de euro. Tot acești politicieni propun ca luarea și darea de mită în folosul altuia să nu mai fie infracțiune: un ministru sau un primar poate lua mită printr-o altă persoană, fără să fie anchetat și pedepsit.

Iar dacă politicienii iau mită pentru ei, vor să execute pedeapsa acasă, în familie, dacă cumva ajung să fie condamnați la 3 ani de închisoare cu executare. Și ca să nu existe niciun risc, ei se auto-propun să fie scoși din categoria funcționarilor publici, deși oricine este plătit din bani publici este "funcționar public" în sensul legii penale. Adică vor să nu li se aplice peste un sfert din codul penal! Cum au încercat și în "marțea neagră".

Judecătorul, cu probe reale în față, ajunge să închidă dosarul, pentru că infracțiunea nu mai există, politicianului cu funcții nu i se mai aplică legea penală că până acum, când era asimilat funcționarului public, pentru că mită nu fusese luată pentru el, ci pentru un coleg din partid, pentru că fusese atent să nu fure mai mult de 199.999 de euro printr-o decizie abuzivă.",a  scris Monica Macovei într-un editorial pentru Ziare.com .

Citeşte şi: Elena Udrea, un nou mesaj VIOLENT: ‘Măi lichelelor, credeţi că toate abuzurile pe care le faceţi vor rămâne neplătite?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.