Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru SE REVOLTĂ: 'Prezența politicului, EXCESIVĂ. Vacanța e politizată, demonizată'

avocatura.com
politica

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu critică aspru pe pagina sa de Facebook prezența politicului în viețile românilor. El susţine că dezbaterile politice au ajuns să ne domine viaţa, iar asta chiar și în timpul vacanțelor.

"Unul dintre simptomele anormalității sub semnul căreia, din păcate, trăim este prezența excesivă, în toate aspectele vieții noastre, a politicului. Nu a politicii, adică a guvernării discrete și eficiente, în interesul cetățenilor. Ci a politicului: dezbateri sterile, confuze, contradictorii și, mai ales, guturale. O imensă zarvă a nimicului, până la urmă, care vrea să ne acopere gândurile, să ne domine viața.

Poate că de vină este oboseala acumulată în ultimele luni. Sau probleme cât se poate de concrete care nu fac însă obiectul unei postări. Dar mă gândesc că, în Occident, chiar în toiul celor mai mari crize politice, vacanța e vacanță. E un drept al tuturor cetățenilor, un timp al reflecției, cum spuneam, al meditației, al lecturii, al visării, al "frumuseții uitate a vieții", cum ar spune Andrei Pleșu. La noi, până și vacanța e politizată, demonizată, pusă la index, tratată ca un soi de anomalie. Omul imaginat de cei care ne oferă zi de zi zarva nimicului este un soi de monstru fără suflet, fără nevoi umane.

E, repet, un sindrom al anormalității profunde în care trăim și al eșecului promisiunii că la normalitate se ajunge prin perpetua schimbare a politicului. Nu, normalitatea este mai mult decât o schimbare de regim. Este o schimbare radicală de valori și de atitudini, de relații între oameni. La care chiar putem medita în vacanță. Dacă binevoim să ne facem această minusculă concesie, și să ne-o permitem," a scris Ionuț Vulpescu pe pagina sa.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: Un DOSAR penal dinamitează SPP. Conducerea instituţiei ar avea zilele numărate .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.