Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ofițer de poliție judiciară, concluzie amară după tragedia din Caracal: 'Sunt mulți, nepermis de mulți, lipsiți de empatie, de omenie, de suflet'

Inquam Photos / Bogdan Danescu
politia caracal

Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nivelul de degradare din instituțiile statului este uimitor, precizând că sistemul judiciar este extrem de afectat, oamenii constatând că cei pe care îi plătesc ca să-i apere sunt nepermis de mulți lipsiți de empatie.

"Impotența funcțională a statului român este pe cale a trece de la faza acută la cea cronică și nu oricum, ci prin jertfe pline de tragism. Reverberațiile lor se propagă cu repeziciune în toate straturile sociale, provocând reacții diverse, dar, cele mai prezente din toate fiind revolta, indignarea. Oamenilor le vine greu să înțeleagă și asta pe bună dreptate, că instituții, structuri despre care credeau că sunt capabile să le protejeze colapsează într-un mod pe cât de lamentabil, pe atât de răsunător, dar generator de dezamăgire și mai ales, revoltă. "Procedurile au fost respectate", "sistemul a funcționat fără sincope" este ceea ce li se răspunde oamenilor, ca și cum pe ei i-ar interesa asta când două copile sunt luate de pe stradă, ca pe nimic. Ei, "nimicul" ăsta le va sparge capul o dată și-o dată, iubitorilor de limbă de lemn și de proceduri cu sau fără sincope", a transmis, pentru MEDIAFAX, fostul ofițer de poliție judiciară.

Cazul Caracal - Mihai Fifor o liniștește pe Adriana Săftoiu: 'O asigur că nimeni nu încearcă să ascundă absolut nimic. Toți cei vinovați vor plăti'

Valeriu Șuhan arată că "e uimitor nivelul de degradare profesională în varii domenii, cel judiciar fiind extrem de afectat, dar din perspectiva omului de rând, al celui care nu are noțiuni de drept, dar are bunul simț comun la îndemână, cea mai cumplită revelație este constatarea că cei pe care, culmea, îi plătește ca să îl apere, sunt mulți, nepermis de mulți, lipsiți de empatie, de omenie, de suflet, de compasiune, pietrificați în propria neputință și lene puturoasă și arțăgoasă, fuduli nevoie mare de poziția lor socio-profesională cu nimic onorată, unii chiar proști de-a dreptul".

"Sigur, mai sunt ticăloșii, specie nenorocită a căror mamă e mereu gravidă, bipezi grobieni și veșnic lacomi, hiene nesătule, personificarea nemerniciei de la Bastus încoace. Ăștia n-au ocolit nici "Sistemul", ba chiar l-au țintit cățărându-se crispați și hulpavi după funcții și grade profesionale, mândri tâmp de "realizările" lor inexistente și o, da, pe măsură de răi. Toți aceștia la un loc, al căror număr crește din păcate tot mai mult, răspândesc deja, un modus vivendi, ca o molimă devastatoare. Toți aceștia sunt ucigașii celor două copile, dar și ai speranțelor noastre", completează Șuhan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.