Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost oficial american e 'ÎNSPĂIMÂNTAT' că Trump controlează arma nucleară: 'Îmi pun într-adevăr problema capacităţii sale'

donald trump

James Claper, fostul şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA sub preşedinţia lui Barack Obama, s-a declarat "înspăimântat" de ideea că Donald Trump poate decide singur un atac nuclear, relatează AFP.

"Îmi pun într-adevăr problema capacităţii sale, a aptitudinii sale de a ocupa această funcţie şi încep să mă întreb despre motivaţiile sale", a declarat James Clapper miercuri la CNN, unde intervine ca analist.

Citește și: Angela Merkel lansează un ATAC neașteptat: 'America nu va fi niciodată măreaţă'

El a reacţionat astfel la un miting de campanie a lui Donald Trump - desfăşurat marţi seara, la Phoenix, statul Arizona - în care acesta atacase presa şi pe unii senatori din partidul său în cadrul unui lung discurs dezlânat.

Donald Trump "ar putea reprezenta" o ameninţare pentru securitatea naţională. "Mă îngrijorează accesul său la codurile nucleare", a adăugat Clapper.

Citește și: SCENE ȘOCANTE Cel puțin 11 persoane au fost DECAPITATE de Statul Islamic

"Dacă, într-un acces de mânie, el decide să facă ceva împotriva lui Kim Jong Un (liderul Coreii de Nord), nu se poate face mare lucru pentru a-l opri", a spus fostul şef al spionilor americani. "Sistemul a fost conceput pentru a permite o ripostă rapidă în caz de necesitate. Există foarte puţină frână în activarea opţiunii nucleare, ceea ce este destul de înspăimântător", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Numit de Barack Obama şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii în 2010, James Clapper (76 de ani) a condus-o până în 2017. El a fost în primele rânduri ale celor care au semnalat tentative de ingerinţe ruseşti în campania prezidenţială din anul trecut şi l-a informat pe Donald Trump cu privire la acest dosar şi la altele în cadrul tranziţiei prezidenţiale, între alegerea acestuia în noiembrie şi preluarea atribuţiilor de către noul preşedinte republican în luna ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.