Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ofițer FSB explică strategia aleasă de Prigojin pentru cucerirea Moscovei: 'E o incursiune strălucit de îndrăzneață!'

corbeaunews-centrafrique.com
grpul wagner republica centraficana

Igor Girkin, veteran al armatei ruse și fost ofițer FSB, ce a jucat un rol cheie în anexarea peninsulei Crimeea și apoi în Donbas, unde a fost - de facto - lider al forțelor militare pro-ruse, a explicat strategia aleasă de liderulul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, de a ajungs în capitala Rusiei, Moscova.

„Așadar, ideea strategică a echipei lui Prigozhin este foarte clară, logică, foarte riscantă, dar este izbitor de îndrăzneață și are șanse de reușită în atmosfera de lene și demotivare a tuturor structurilor de putere din Federația Rusă”, a declarat Igor Girkin.

Fostul ofițer al FSB a explicat strategia pusă la cale de Prigojin.

„După ce și-a asigurat un punct de sprijin în Rostov și a deturnat atenția asupra lor - să arunce brusc într-un raid asupra Moscovei cele mai pregătite unități de luptă (câteva mii de baionete). Sarcina lor este să ocolească toate centrele mari (Voronej a fost trecut pe acolo, Lipetsk a trecut și el) și încercând să nu se implice în lupte cu garnizoanele locale (chiar și fără a le bloca) - să se grăbească spre Moscova și prin toate mijloacele să ajungă la ea cât mai repede posibil. Apoi se face calculul privind panica și fuga tuturor oficialilor superiori și preluarea puterii 'culcate la pământ'. Apoi, Prigozhin nu va trebui decât să accepte o coadă de funcționari 'brusc iluminați' de toate gradele, dornici să depună jurământul, și să intre ceremonios la Kremlin. 'Și apoi vom vedea' (ce se va întâmpla cu Rusia, sunt sigur, criminalului și Garçon, îi pasă cel mai puțin, dar cu siguranță va deveni 'cel mai bun din iad' și va intra în istorie ca primul criminal care a preluat postul de guvernator al nefericitei noastre țări)", a explicat Igor Girkin.

Care sunt vulnerabilitățile

„Această strategie are doar două vulnerabilități: posibilitatea de a întâlni unitățile relativ mari pregătite de luptă și care nu vor să se predea (sau să rămână neutre) înainte de a se apropia de Moscova și problemele inevitabile de aprovizionare a forței de atac, care nu poate lupta mai mult de câteva zile fără aprovizionare. Și atunci înfrângerea este inevitabilă.

Și aici, strategii lui Wagner au 'ghicit' din nou soluția - să 'înfigă' unele forțe în Rostov și să atragă acolo eforturile celor care mai sunt dispuși să lupte (cel puțin la nivel de intenții) pentru Kremlin.

În general, la Moscova sunt de două ori mai mulți 'militari' decât în întregul Wagner și de multe ori mai mulți decât în grupul său de atac. Dar câți dintre ei sunt capabili să lupte și dacă vor lupta sau nu, este o mare întrebare. Aceasta este întreaga 'intrigă' și cheia rezultatului acestei (ar trebui să dau credit) 'incursiuni' strălucit de îndrăznețe.

Dacă planul va funcționa sau nu - vom ști, poate, deja la începutul zilei următoare", a concluzionat fostul ofițer FSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.