Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost poliţist îl pune la zid pe Duterte. Preşedintele filipinez a condus ESCADRONUL MORŢII

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a condus, pe vremea când era primar al oraşului Davao, un escadron al morţii care a ucis numeroase persoane, între care un jurnalist şi o femeie însărcinată, a declarat luni un fost poliţist care a făcut parte din acest escadron, informează AFP, conform agerpres.

În prezenţa a trei avocaţi cunoscuţi pentru apărarea drepturilor omului, Arthur Lascanas a izbucnit în lacrimi, în timpul unei conferinţe de presă în cadrul căreia a enumerat o serie de crime comise la Davao, mare oraş din sudul arhipelagului.

Primele imagini cu ASASINAREA lui Kim Jong-Nam, fratele dictatorului nord-coreean - VIDEO

El l-a acuzat pe Duterte că a comandat aceste asasinate, fie pentru a elimina opoziţia, fie pentru a combate criminalitatea.

Fostul poliţist a povestit că el însuşi şi-a ucis doi fraţi implicaţi în trafic de droguri, "din loialitate oarbă" faţă de Duterte şi în schimbul unei remuneraţii. "Fie că-i îngropai sau îi aruncai în mare, erai întotdeauna plătit de primarul Rody Duterte", a spus el.

Preşedintele filipinez a fost acuzat de mai multe ori că a condus un escadron al morţii pe vremea când era primar al Davao, timp de peste 20 de ani.

Pe întreg teritoriul Filipine, el a decretat un război sângeros împotriva drogurilor, în care au fost ucişi mii de oameni, de la instalarea sa la preşedinţie.

De-a lungul anilor, Duterte ba a recunoscut, ba a dezminţit existenţa unui escadron al morţii la Davao. El a recunoscut recent că, atunci când era primar, a ucis personal, pentru a da exemplu poliţiei.

Citeşte şi: Mesajul care dă fiori reci Europei: Noile rachete ruseşti vor STRĂPUNGE orice scut antirachetă

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Martin Anadanar, a respins toate acuzaţiile lui Lascanas. "Conferinţa de presă a autoproclamatului ucigaş plătit Arthur Lascanas se încadrează într-o dramă politică în mai multe episoade, menită să-l distrugă pe preşedinte şi să dea jos guvernul", a spus Anadanar.

Fostul poliţist a povestit cum a răpit, împreună cu mai mulţi colegi, un bărbat despre care se credea că se ocupă cu răpirile, dar şi pe soţia acestuia însărcinată în şapte luni, pe băieţelul lui de patru sau cinci ani, pe fiul soţiei sale dintr-o altă căsătorie şi doi oameni ce aveau grijă de casa lor. "Întreaga familie a fost ucisă în faţa mea, cu o armă de calibru 22 dotată cu amortizor", a precizat fostul poliţist.

De asemenea, Duterte i-ar fi plătit cu trei milioane de pesos (56.000 de euro), pe el şi alţi câţiva poliţişti, ca să-l omoare în 2003 pe Jun Pala, jurnalist de radio cunoscut pentru opoziţia sa faţă de primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.