Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost premier, primari, parlamentari şi consilieri locali, candidaţi la parlamentare în Gorj

alegeri parlamentare 2016

Aproximativ 100 de persoane de la 11 formaţiuni politice din judeţul Gorj şi doi independenţi şi-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, printre aceştia numărându-se cinci dintre actualii senatori şi deputaţi din judeţ. PSD Gorj a depus la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) liste complete care cuprind patru candidaţi la Senat şi şapte la Camera Deputaţilor. Primul care deschide lista PSD la Camera Deputaţilor este fostul premier Victor Ponta, în prezent deputat de Gorj, el fiind urmat de deputatul Mihai Weber, fostul prefect Alin Văcaru şi consilierul judeţean Elvira Şarapatin.

La Senat, primul pe listă este primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, urmat de notarul Claudiu Manta, vicepreşedintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii politice, Anca Borduşanu. În forma iniţială a listelor, la Senat primul loc era ocupat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, iar la Camera Deputaţilor de Victor Ponta, urmat de primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, şi fostul prefect al judeţului, Alin Văcaru. După trimiterea listelor la Bucureşti, conducerea centrală a modificat respectivele tabele, excluzându-l pe Călinoiu din cauza condamnării primite şi pe primarul Ion Ciocea, înlocuindu-l cu locul 5 de pe lista de la Cameră, deputatul Mihai Weber.

Ion Călinoiu şi-a depus candidatura ca independent pentru un post de deputat, după ce a fost exclus de pe listele PSD în urma unei condamnări de 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii, decizia magistraţilor nefiind însă definitivă. Totodată, primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, şi-a depus şi el candidatura ca independent pentru funcţia de senator.

Primul pe lista PNL Gorj la Senat este actualul senator Tudor Barbu, urmat de primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean, consilierul municipal Rodica Ghimişi şi viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Cosmin Brujan. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, urmat de preşedintele PNL Motru, Severus Militaru, consilierul municipal Marcel Romanescu, primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri a PNL Gorj, Gabi Roşianu, preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Gorj, medicul Aura Obrocea, şi Ionel Cristian Aldea, reprezentant al Organizaţiei de Tineret.

Lista ALDE Gorj la Senat este deschisă de actualul deputat Scarlat Iriza, urmat de fostul vicepreşedinte din partea PSD al CJ Gorj, Vasile Râbu, la Camera Deputaţilor primul pe listă fiind actualul senator Dian Popescu, urmat de consilierul municipal Eduard Lădaru, fost candidat la funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu la alegerile din iunie 2016. La PMP Gorj, consilierul municipal Ion Săvoiu este cel care deschise lista la Senat, urmat de fostul candidat la Primăria Turceni, Doru Cornescu, iar la Camera Deputaţilor, primul pe listă este Gheorghe Leşu Daviţoiu, fost director în minerit şi energie, urmat de Vasile Gârjoabă, fost director Resurse Umane de la CE Turceni.

UDMR Gorj a depus liste cu patru candidaţi la Senat şi şapte la Camera Deputaţilor, primul pe listă la deputaţi fiind Cristian Tudor, tehnician în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, iar la Senat lista este deschisă de Imre Kocsis.

Partidul Alianţa Noastră România deschide lista la Senat cu Matei Catrinoiu, fost candidat la Primăria Târgu-Jiu, iar la Camera Deputaţilor primul pe listă este scriitorul Laurian Gheorghe Stănchescu, formaţiunea depunând liste cu 4 candidaţi la Senat şi şapte la Camera Deputaţilor.

Şi Partidul Socialist Român a depus liste cu 4 candidaţi la Senat şi şapte la Camera Deputaţilor, primul pentru un loc de senator fiind preşedintele formaţiunii, Gheorghe Dudău, iar la Camera Deputaţilor lista este deschisă de Nicolae Mitea, excavatorist la Exploatarea Minieră Roşia, printre candidaţi numărându-se profesori, ingineri, constructori.

Lista PRU Gorj la Senat este deschisă de Constantin Predoiu, iar cea de la Camera Deputaţilor de Robert Bugă, fost candidat la Primăria Târgu-Jiu la alegerile din iunie 2016, formaţiunea depunând la BEJ liste cu patru nume pentru funcţia de deputat şi şapte pentru cea de senator.

USR a depus liste cu câte trei candidaţi la Senat şi patru la Camera Deputaţilor, PRM are patru candidaţi la funcţia de senator şi şapte la cea de deputat, iar Partidul Noua Românie numără câte doi candidaţi pentru cele două camere ale Parlamentului, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.