Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost şef al PSD dă de pământ cu foştii lui colegi: 'Noi nu participăm la aşa ceva'

mircea geoana

Un fost şef al PSD dă de pământ cu foştii lui colegii. Preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, consideră că propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru aleşii locali reprezintă o "spirală a populismului" şi este preţul pe care Guvernul îl plăteşte pentru absenţa unei "majorităţi adevărate" care să îl susţină în Parlament.

"Este o spirală a populismului la care PSRO şi senatorii noştri nu doresc să participe. Nimeni nu spune că aleşii locali nu trebuie să fie mai bine motivaţi, dar nu aşa. În opinia mea, pensiile speciale pentru parlamentari, pensiile retroactive pentru tot ce a însemnat suflare de aleşi locali din România nu fac decât să adâncească prăpastia deja uriaşă dintre români şi clasa politică românească. În opinia noastră, cei care au iniţiat această legislaţie puteau să o facă timp de trei ani când au avut majoritate şi puteau. Vor, de fapt, să pună pe spatele Guvernului Cioloş ceea ce dânsii nu au vrut să facă în mod direct în ultimii ani", a afirmat Geoană, luni, la Senat.

El a susţinut că pot fi găsite "alte formule de motivare a aleşilor locali" şi "nu pe furiş, înainte de Crăciun". "Este greşit, putem găsi alte formule de motivare a aleşilor locali, de a plăti mai bine pe cei care ne reprezintă în structurile statului român, dar nu aşa pe furiş, înainte de Crăciun. Este un sentiment de spirală populistă şi vreau să transmit şi Guvernului un mesaj. Acesta este preţul pe care Guvernul îl plăteşte pentru absenţa unei adevărate majorităţi în Parlament. Aşa se va întâmpla tot anul viitor. Vor fi trântiţi dintr-o parte în alta de un instinct populist al unui partid mai mare... Din punctul meu de vedere, 1 februarie trebuie să găsească Guvernul cu o majoritate explicită, clară, care să ţină spatele şi care să poată să facă acest lucru în condiţii decente", a adăugat Geoană, conform celor de la Agerpres.

Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente, proiectul de lege privind pensiile aleşilor locali. La momentul votului, grupul senatorial al PNL a anunţat că se retrage din sala de şedinţă. Senatorul Mircea Geoană a părăsit şi el plenul. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.