Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost vicepreședinte PNL, dat în urmărire naţională: Are de executat doi ani de puşcărie

Probleme mari pentru un fost şef al liberalilor din teritoriu. Acesta a fost dat în urmărire naţională şi este căutat pentru a fi trimis în închisoare. Fostul consilier judeţean Alin Simota, din Petroşani, a fost dat marţi în urmărire naţională şi în consemn la frontieră după ce Tribunalul Hunedoara a hotărât că acesta trebuie să se întoarcă în detenţie şi să-şi finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2014 pentru conflict de interese.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu o face praf pe Simona Halep: Nu va ajunge niciodată acolo

După pronunţarea sentinţei Tribunalului Hunedoara, Simota nu a fost găsit acasă şi nici în alte locuri de către poliţiştii hunedoreni, motiv pentru care a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. În paralel, se fac diligenţele necesare pentru darea sa în urmărire internaţională. 'Alin Simota a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, pentru că nu a fost găsit la domiciliu sau în alte locuri pentru pentru a putea fi pus în aplicare mandatul emis de instanţa de judecată. De asemenea, se fac demersurile pentru ca acesta să fie dat în urmărire internaţională', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu.

Citeşte şi: ACCIDENT groaznic la metrou: Zeci de elevi și studenți răniţi / VIDEO

Alin Simota, cunoscut şi pentru faptul că o perioadă a fost finanţatorul clubului de fotbal Jiul Petroşani, a fost condamnat în anul 2014 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost consilier judeţean (2008-2012) firma la care era administrator a derulat afaceri cu Consiliul Judeţean Hunedoara. Omul de afaceri a fost eliberat din detenţie în decembrie 2015, după ce Judecătoria Deva a admis cererea lui Simota şi a decis că deţinutul executase pedeapsa prin arest preventiv. Procurorii au contestat decizia instanţei, iar Tribunalul Hunedoara a desfiinţat marţi sentinţa Judecătoriei Deva şi a dispus arestarea şi deţinerea în continuare a lui Alin Simota în Penitenciarul Bârcea Mare, de lângă Deva, în vederea continuării pedepsei iniţiale, spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: Membru CSM, după deciziile CSAT față de ”acoperiții” din justiție: 'E nevoie de clarificări'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.