Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fragment de avion ce ar putea aparține cursei MH370 a fost găsit în Oceanul Indian

mh370 malaysia

Un fragment al fuselajului unui avion a fost găsit pe o plajă a Insulei La Reunion, aparţinând Franţei şi situată în Oceanul Indian, în apropiere de Madagascar. Autorităţile verifică dacă nu cumva este o parte a aeronavei companiei Malaysia Airlines dispărută în martie 2014.

Fragmentul de avion, care are lungimea de doi metri şi pare a fi o parte a unei aripi, a fost găsit pe o plajă din zona Saint-André, pe Insula Réunion.

„Este plină de melci submarini, un indiciu că a stat mult timp sub apă”, au declarat martori citaţi de ziarul Le Point.

Fragmentul de fuselaj ar putea fi al unui avion prăbuşit în mai 2006 în largul insulei, al zborului MH370 (Malaysia Airlines) dispărut în martie 2014 sau al unui Airbus A310 al companiei Yemenia căzut în largul Arhipelagului Comore în iunie 2009, scrie Mediafax.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa din Kuala Lumpur (Malaysia) spre Beijing (China). La bordul avionului erau 239 de persoane, considerate decedate.

La începutul lunii iunie, un matematician de la Universitatea A&M din Texas susţinea că este probabil ca avionul MH370 al Malaysia Airlines, care a dispărut în urmă cu 15 luni în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing, să fi plonjat vertical în Oceanul Indian.

Folosind matematica aplicată şi simulări pe calculator, matematicianul Goong Chen a stabilit că un avion care plonjează vertical în apă nu se dezintegrează. Un avion care loveşte apa la un anumit unghi, se rupe în bucăţi care se împrăştie pe suprafaţa apei. Însă unul care loveşte apa aproape vertical suferă pagube minime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.