Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un general american îi provoacă pe comuniştii din Coreea de Nord: Încă nu au demonstrat că pot lovi SUA cu o rachetă balistică

coreea de nord

Coreea de Nord a făcut progrese în dezvoltarea programului său de rachete balistice intercontinentale (ICBM), dar nu a dovedit până acum capacitatea acestor arme de a lovi SUA, a dat asigurări marţi un înalt responsabil militar american, relatează AFP şi Reuters. Phenianul a spus cu certitudine că Statele Unite se află în raza de acţiune a acestor ICBM-uri, dar nu a demonstrat totuşi că sistemul lor de direcţionare, de exemplu, poate rezista condiţiilor de zbor ale unui sistem balistic, la mai mulţi kilometri altitudine, a afirmat adjunctul şefului Statului Major american, Paul Selva, conform Agerpres.

'Au înregistrat progrese, dar este adevărat că (nord-coreenii) nu au arătat toate componentele unui sistem de rachetă balistică intercontinentală', a declarat responsabilul militar american.

O întrebare rămâne fără răspuns: Coreea de Nord, dispune ea de o tehnologie care să permită ca o rachetă să revină în atmosfera din spaţiu înainte de a elibera o ogivă? 'Este posibil ca el, liderul nord-coreean Kim Jong-Un, să deţină această tehnologie, deci trebuie să presupunem că acesta este cazul, dar el nu a dovedit acest lucru', a menţionat generalul Paul Selva.

Regimul nord-coreean a efectuat anul trecut câteva tiruri cu rachete ICBM cu o rază de acţiune suficientă pentru a lovi teritoriul SUA şi în septembrie a efectuat cel mai puternic test nuclear de până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.