Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un general bosniac a fost arestat pentru crime de război, la Sarajevo

houstonchronicle.com
extradare catuse

Un fost general al forţelor bosniace în timpul conflictului intercomunitar din anii 1990, Ramiz Drekovic, a fost arestat miercuri la Sarajevo, sub acuzaţia de crime împotriva civililor sârbi, a comunicat parchetul bosniac, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Drekovic, în vârstă de 62 de ani, este al treilea general al forţelor bosniace musulmane acuzat în ultimii trei ani de justiţia locală pentru crime de război.

Judecătorii urmează să decidă dacă Ramiz Drekovic va rămâne sau nu în arest.

Bosniac originar din Serbia, el a fost căpitan în armata populară iugoslavă (JNA) înainte de destrămarea federaţiei în 1991 şi de războaiele în care şi-au pierdut viaţa peste 130.000 de oameni, dintre care aproape 100.000 în Bosnia.

Volkswagen ar putea asambla automobile în uzinele Ford din SUA

Drekovic s-a alăturat armatei bosniace, în care a fost unul din principalii comandanţi în timpul războiului împotriva forţelor sârbe.

El este acuzat de parchetul de la Sarajevo că, în primăvara lui 2015, în calitate de comandant al corpului 4 de armată, a ordonat mai multe bombardamente de artilerie împotriva oraşului Kalinovik.

Un comunicat al parchetului precizează că, în aceste bombardamente, 'un copil de 15 ani a fost ucis şi mai mulţi copii şi adulţi au fost răniţi, în plus faţă de o mare distrugere de bunuri'.

Retras din armată la scurt timp după conflictul intercomunitar dintre anii 1992-1995, Drekovic a fost consilier al mai multor lideri bosniaci.

Alţi doi foşti generali bosniaci, Sakib Mahmuljin şi Atif Dudakovic, au mai fost inculpaţi în ultimii ani pentru crime de război. Fostul comandant bosniac din enclava Srebrenica, Naser Oric, a fost achitat de justiţie săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.