Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un german a reușit să se îmbarce spre Europa după ce a stat două luni blocat pe aeroportul din New Dheli

makalius.lt
aeroport

Un german care a fost obligat să rămână în zona de tranzit a aeroportului internaţional din New Delhi timp de aproape două luni a reuşit în cele din urmă să se îmbarce marţi într-un avion spre Europa, relatează DPA potrivit Agerpres.

Într-un caz ce aminteşte de filmul 'Terminalul', cu Tom Hanks ca protagonist, germanul de 41 de ani se afla în tranzit, dar a rămas blocat pe aeroport după ce India a suspendat cursele aeriene din cauza pandemiei de coronavirus.

Bărbatul, care venea de la Hanoi, a pierdut conexiunea spre Istanbul pe 17 martie.

Germanul, a cărui poveste a apărut luni în presa locală, s-a îmbarcat marţi dimineaţă într-un zbor umanitar spre Amsterdam.

'Şi-a făcut singur o rezervare la un zbor KML spre Amsterdam. Nu avem idee care îi este destinaţia finală', a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Tushar Makkar.

Potrivit unor responsabili ai securităţii aeroportuare, bărbatul a spus că ar putea avea probleme cu justiţia în ţara sa şi, de aceea, a refuzat să se întoarcă. India nu i-a emis viză după ce le-a declarat autorităţilor că avea cazier.

Surse oficiale de la Berlin au afirmat că guvernul s-a aflat în contact cu bărbatul şi s-a oferit să-l aducă acasă. Sursele nu au confirmat nicio informaţie privind presupuse fapte penale din trecut ale germanului.

Pe aeroportul din New Delhi, el şi-a petrecut zilele navigând internet, vorbind cu prieteni şi cu familia la telefon, plimbându-se prin terminal şi interacţionând cu personalul de curăţenie şi de securitate.

'I-am pus la dispoziţie hrană, apă, haine curate, pastă de dinţi şi alte lucruri esenţiale. A dormit pe paturi, bănci, uneori pe podea', a relatat un poliţist.

Filmul 'Terminalul', regizat de Steven Spielberg şi având premiera în 2004, s-a bazat pe povestea adevărată a unui iranian care a trăit în incinta aeroportului parizian Charles De Gaulle vreme de 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.