Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ghid de principii privind Inteligenţa Artificială va fi lansat de SAP

facebook.com
inteligenta artificiala

Compania SAP a anunţat joi că lansează un ghid de principii privind Inteligenţa Artificială (AI) şi o comisie externă de consultanţi în domeniul eticii AI.

Grupul, format din experţi din mediul academic, politică şi industrie, va asigura, în colaborare cu comitetul director de AI din SAP, adoptarea acestor principii şi dezvoltarea lor în continuare, potrivit companiei, informează news.ro.

”Obiectivul celor două entităţi este de a se asigura că tehnologia AI înglobată în sistemul SAP Leonardo Machine Learning este utilizată pentru a menţine integritatea şi încrederea în toate produsele SAP. Ca lider de piaţă în soluţii software de business, prin care sunt procesate 77% din tranzacţiile la nivel global şi care deservesc peste 400.000 de clienţi în întreaga lume, sistemele şi aplicaţiile SAP influenţează zilnic viaţa a miliarde de oameni”, se arată în comunicat.

Utilizarea într-un mod etic a datelor este o valoare care trebuie să ghideze mediul de business, consideră directorul financiar şi membru în consiliul de conducere al SAP, Luka Mucic.

"Dorim să creăm un software care să susţină dezvoltarea de companii inteligente şi să îmbunătăţească cu adevărat viaţa oamenilor. Astfel de principii vor servi drept bază pentru a face AI-ul o tehnologie care va favoriza evoluţia talentul uman", a declarat Luka Mucic, în cadrul comunicatului.

Reprezentanţii SAP susţin că ghidul de principii reflectă angajamentul companiei de a respecta cele standarde etice în afaceri: eliminarea subiectivităţii, menţinerea transparenţei şi integrităţii, precum şi angajamentul în asigurarea calităţii şi siguranţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.