Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un gigant de 33 de miliarde de euro ar putea rezulta din Fuziunea dintre Fiat Chrysler și Renault

Agerpres
Renault

Fiat Chrysler (FCA) a făcut o propunere de fuziune grupului rival Renault, potrivit anunțului de luni al producătorului auto italo-american, într-o tranzacţie pe bază de schimb de acţiuni, parte a unui nou val de consolidare a industriei auto, care va crea al treilea lider global, transmite Reuters potrivit mediafax.

Fuziunea celor doi producători va crea o companie cu o capitalizare de piață de aproximativ 33 de miliarde de euro, generând vânzări globale anuale de 8,7 milioane de euro, potrivit președintelui Fiat, John Elkenn. Pentru a egaliza valorile de piață, FCA va plăti un dividend de 2,5 miliarde de euro înaintea încheierii parteneriatului, ulterior fiecare grup urmând să dețină 50% din noile acţiuni ale noii entități.

Tranzacția va asigura economii anuale în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, fapt ce va ridica riscuri considerabile pentru rivalii din industrie.

Împreună cu Nissan, care se află deja în parteneriat cu Renault, alianța ar putea crea cel mai mare producător mondial de automobile, cu vânzări anuale de 13,8 milioane de dolari. Parteneriatul dintre Nissan și Renault datează din 1999, în cadrul acestuia Renault deţinând 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan deține control asupra unui pachet de 15% din acţiunile Renault. Parteneriatul celor doi producători auto a fost extins în anul 2016, prin includerea Mitsubishi.

Propunerea FCA este discutată în cadrul reuniunii Consiliului de Administraţie al Renault, producătorul francez declarând că „studiază cu interes oportunitatea unei astfel de fuziuni”. Cu toate acestea, realizarea fuziunii ar putea dura mai mult de un an, potrivit directorului executiv al FCA, Mike Manley: „Dacă această fuziune va avea loc, crearea unei noi companii ar putea necesita mai mult de un an”, a susținut Manley, într-o scrisoare adresată angajaților.

Sectorul auto a crescut cu 2,5%, depășind toate celelalte sectoare, după ce Fiat Chrysler a confirmat propunerea de fuziune către Renault.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.