Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un gigant din IT, prezent și în România, își concediază peste 6500 de angajați

www.bugetul.ro
angajator angajați

Dell a anunţat luni planuri de a concedia 5% din forţa de muncă, sau aproximativ 6.650 de angajaţi, potrivit unui document depus la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), transmite CNBC.

Reducerile de personal de la Dell survin în timp ce cererea de PC-uri şi laptop-uri a încetinit la nivel global, informează News.ro.

Livrările globale de computere au scăzut cu 28% de la an la an în trimestrul patru din 2022, potrivit analiştilor din industrie de la IDC.

Livrările de computere ale Dell au scăzut cu 37% în aceeaşi perioadă, în timp ce livrările concurenţilor Lenovo, HP şi Apple au scăzut cu 28%, 29% şi, respectiv, 2%.

Acţiunile Dell au scăzut luni cu 3%.

Într-o notă adresată angajaţilor, Jeff Clarke, co-şef de operaţiuni la Dell, a declarat că reducerile au fost făcute într-un efort de ”a rămîne înaintea impactului recesiunii”.

El a spus că măsurile pe care Dell le implementase deja, cum ar fi limitarea călătoriilor, întreruperea angajărilor externe şi reducerea cheltuielilor cu serviciile externe, nu mai sunt suficiente.

”Din păcate, cu schimbări ca aceasta, unii membri ai echipei noastre vor părăsi compania. Nu există o decizie mai grea, ci una pe care a trebuit să o luăm pentru sănătatea şi succesul nostru pe termen lung”, a spus Clarke.

La 28 ianuarie 2022, Dell avea un total de 133.000 de angajaţi, potrivit unui document al companiei depus la SEC.

În memoriul adresat angajaţilor, Clarke a spus că Dell a făcut faţă altor recesiuni economice şi, ulterior, ”a devenit mai puternică”.

”Vom fi pregătiţi când piaţa va reveni”, a scris el.

Anunţul de concediere făcut de companie marchează cea mai recentă rundă de reduceri de locuri de muncă în industria tehnologiei, după ce PayPal a anunţat marţea trecută planuri de a reduce 2.000 de locuri de muncă.

În ianuarie, Google a dezvăluit planuri de a concedia peste 12.000 de lucrători, Microsoft a dezvăluit planuri de a renunţa la 10.000 de angajaţi, iar Salesforce a anunţat planuri de a concedia 7.000 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.