Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un gigant japonez de comerț electronic va permite plățile Bitcoin

ledgerinsights.com
bitcoin etf

Mercari, care este una dintre cele mai mari platforme japoneze de comerț electronic, va permite utilizatorilor să-și achiziționeze produsele listate în aplicațiile din piața de vechituri folosind Bitcoin începând din iunie.

Platforma de comerț electronic va facilita tranzacțiile cu Bitcoin prin intermediul subsidiarei sale de schimb criptografic Melcoin din Tokyo, conform cointelegraph.com.

Prețurile articolelor listate în aplicație vor fi afișate în yeni japonezi, cu opțiunea de plată în Bitcoin. Vânzătorii vor primi în continuare Bitcoinul plătit în moneda fiat locală (yeni japonezi), deoarece piața va converti BTC prin partenerul său de schimb în timp real.

Mercari este una dintre cele mai mari piețe de comerț electronic de la consumator la consumator din Japonia, cu 22 de milioane de utilizatori lunar. Piața a fost lansată în 2013 și, în cinci ani, a devenit cea mai mare platformă comunitară de comerț electronic din țară, cu o rată de utilizare de 94% . Platforma a înregistrat un profit de 2,8 miliarde de yeni (19,4 milioane de dolari) în al treilea trimestru al anului 2023, iar oferirea opțiunii de a plăti în Bitcoin ar putea încuraja adoptarea în continuare a BTC în națiunea expertă în tehnologie.

De-a lungul anilor, Mercari a adoptat Bitcoin pe platforma sa. Recent, firma a lansat serviciul de tranzacționare criptomonede Mercari Bitcoin, care permite utilizatorilor să cumpere și să vândă BTC folosind veniturile din vânzări pe platformă. Programul de loialitate al gigantului comerțului electronic este, de asemenea, centrat pe cripto, permițând utilizatorilor să-și schimbe punctele cu criptomonede.

Japonia este considerată o națiune pro-cripto cu reglementări mai bune pentru ca întreprinderile să opereze și să-și ofere serviciile clienților. Acest lucru a ajutat platformele de comerț electronic să devină poarta de intrare pentru adoptarea crypto în țară. În afară de Mercari, Rakuten – o altă platformă proeminentă de comerț electronic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.