Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un gimnast britanic, medaliat de patru ori la Olimpiadă, suspendat pentru mărturii rasiste

rasism

Gimnastul britanic, Louis Smith, a fost suspendat de către Federația Britanică de gimnastică pentru două luni, deoarece acesta a luat în derâdere practicile religioase ale Islamului într-un video.

Smith apare într-un material video alături de gimnastul retras Luke Carson unde pare că ia în râs practicile de rugăciune islamice, scrie BBC. Louis care a câștigat argintul la Rio pentru proba la calul cu mânere, și-a cerut ulterior scuze pentru "acțiunile sale nechibzuite". "Este regretabil că după realizările istorice din vară, organizația se află în această situație dificilă, cu doi membri de profil înalt ce încalcă standardele noaste de comportament", a declarat directorul executiv al Federației Britanice de gimnastică, Jane Allen.

"Deoarece dorim să promovăm valori integre ale sportului, nu am avut de ales decât să acționăm în mod responsabil", a continuat Jane Allen. "În timp ce ambele persoane au arătat remușcări după incident, sperăm că în viitor aceștia vor folosi profilul lor pentru un impact pozitiv asupra comunității", a mai declarat directorul executiv al Federației de Gimnastică. Federația Britanică de Gimnastică a mai declarat că suspendarea lui Smith a fost "o penalizare cumulativă", din cauza unei încălcări anterioare de către gimnast a normelor privind conduita .

Louis Smith a mai avut un incident similar anul acesta în iunie, când a postat o imagine pe rețelele sociale cu un gimnast american, la care a comentat "inadecvat pentru participare", conform B1TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.